У парках Києва з’явилися живі огорожі (ФОТО)

Комунальники висадили сотні кущів і дерев

У парках Дарницького району Києва створили екологічний природний захист зон відпочинку. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального об’єднання "Київзеленбуд".

Столичні комунальники висадили сотні дерев і кущів у двох парках Дарницького району Києва. Природний захист отримали парк Воїнів-інтернаціоналістів та парк "Прибережний".

Понад двісті кленів гінала з’явилися у парку Воїнів-інтернаціоналістів. У "Київзеленбуді" зазначили, що цей вид клену може вирости або деревом, або кущем. Це залежить від густоти висаджування та формування крони. Клен гінала мають насичено зелене листя влітку та вогняну крону восени. Окрім того, нижню природну огорожу створили з 220 кущів прухироплідника калинолистого жовтого. Ця рослина квітне у червні протягом кількох тижнів суцвіттями-кошиками.

В затоці Берковщина територію парку "Прибережний" відгородили декоративними рослинами від Дніпровської набережної. У цій зоні відпочинку висадили дві сотні кущів свидини. У "Київзеленбуді" пояснили, що живі огорожі перешкоджають поширенню пилу, очищують повітря та знижують рівень шуму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в усіх районах Києва відбулись масштабні осінні толоки, під час яких у столиці прибрали купи листя та сміття. Участь у прибираннях взяли майже 3,5 тисячі людей, зокрема працівники усіх підрозділів мерії Києва. Кияни разом з посадовцями та комунальниками зібрали понад 1200 кубометрів опалого листя та сміття. Прибирання провели на 30 локаціях Києва.

Нагадаємо, у Києві перевірять благоустрій в усіх 10 районах. Перевірки вже відбулися в Оболонському, Шевченківському, Печерському, Солом’янському, Святошинському, Подільському та Деснянському районах столиці.

Читайте також, що у Дніпровському районі Києва висадили 21,5 тисяч дворічних і багаторічних квітів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися