Міст Патона: що зі спорудою та коли ремонт

Днями стан шляхопроводу знову перевіряли

У Києві в черговий раз перевірили стан мосту Патона та не виявили руйнацій споруди. Про це розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Кандибор, передають "Коментарі".

Два тижні тому в мережі з’явилося відео, що з мосту Патона щось падає у річку Дніпро. За результатами інспекції пошкоджень споруди не виявили, проте перевірка показала, що на частині мосту мешкають безхатьки. Вони гріються біля теплотраси та саме їхні речі, які падали з мосту у Дніпро, потрапили на відео, зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

Міст Патона знову перевірили на цих вихідних. Огляд ще раз підтвердив відсутність руйнування окремих ділянок споруди. Під час перевірки мосту Патона керівник комунального підприємства "Київавтошляхміст" Богдан Кобернюк розповів журналістам телеканалу "Київ", що зі споруди часто крадуть елементи конструкції.

"Технологічні підходи знаходяться на підвісах. Підвіси знімаються та йдуть на металолом. Про що ми неодноразово зверталися до поліції. Безхатьки живуть біля тепломереж, тому що з настанням холодних погодних умов вони ховаються там, де тепліше. Тепломережі проводять гарячу воду, біля них вони й живуть", — сказав Кобернюк.

Міст Патона, відкритий у 1953 році, потребує ремонту та реставрації. За рік столична влада тричі оголошувала тендер на розробку проєкту ремонтних робіт, проте конкурс заблокували через скарги до Антимонопольного комітету України.  

"Зараз процедура триває утретє, і вона також заблокована АМКУ за скаргою одного із учасників. Ми сподіваємося, що ця процедура буде розблокована, переможець — визначений, і нарешті розпочнуться роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації", — сказав директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

На розробку проєкту ремонту мосту Патона знадобиться рік. За проєктні роботи планують заплатити 47 мільйонів гривень. Повна реставрація мосту Патона коштуватиме не менше семи мільярдів гривень. Під час капітального ремонту споруди планують збільшити кількість смуг руху, а також влаштувати велосипедні доріжки та тротуари.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві обрали підрядника для завершення будівельних робіт на Дарницькому мосту, який знаходиться на балансі держави. Понад десять років на залізнично-автомобільному шляхопроводі через Дніпро, відомому також як "міст Кірпи", не можуть добудувати автомобільні з’їзди на лівому березі. У Мінінфраструктури повідомили, що контракт з підрядником підписаний. Вартість будівельних робіт складає понад мільярд гривень.

Нагадаємо, у Києві через ремонтні роботи частково обмежили рух транспорту на вулиці Юрія Шумського. Тут розпочали капітальний ремонт, який планують закінчити до 20 грудня. Окрім того, у столиці до грудня обмежили рух транспорту на Гостомельському шосе. На перехресті Гостомельського шосе і вулиці Міської розпочали середній ремонт дороги. Дорожнє покриття відремонтують на Гостомельському шосе до межі Києва. 

Дивіться також відео, як у Києві виглядає Велика окружна дорога після ремонту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися