У Києві через протести призупинили будівництво дитячого майданчика

Чим невдоволені кияни та чому проти нової локації

У Голосіївському районі Києва на території парку імені Рильського мітингували проти будівництва дитячого спортивного майданчика. Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Київ".

Місцеві мешканці провели акцію протесту проти будівництва на березі озера дитячого спортивного майданчика. Кияни побоюються, що бетонування зеленої зони нашкодить природі. Вони намагалися зупинити розпочаті тут будівельні роботи.

Будівництво призупинили. Протестувальники почали збір підписів проти зведення на території парку спортмайданчика та написали заяву до поліції, щоб правоохоронці встановили законність будівельних робіт.

За словами однієї з учасниць акції протесту Світлани Корольонок, забудова парку матиме негативний вплив на природне середовище. Киянка також пояснила, чому активісти проти цього будівництва.

"Ми розраховували на те, що тут буде водопроникне покриття цієї ділянки. Таке, щоб не були пошкоджені дерева. Сьогодні ми побачили, що буде робитися підбетонка, підгумове покриття. Це значить, що це водонепроникне покриття. Другий шар буде гумовим, на клею. Це дуже шкідливе покриття", — пояснила спротив киян мешканка Голосіївського району.

Генеральний директор комунального об’єднання "Київзеленбуд" Олексій Король запевнив, що проєкт будівництва дитячого майданчика пройшов усі необхідні експертизи. Локація буде також адаптована для потреб дітей з інвалідністю. Окрім того, гумове покриття безпечніше для дітей, ніж гравійне, яке пропонує ініціативна група киян.

"Гумове покриття, яке має усі сертифікати безпеки та екологічності, влаштовується саме навколо дерев. У дерев зберігаються великі лунки. І сама лунка робиться для того, щоб вода потрапляла до кореневої системи дерев", — прокоментував керівник КО "Київзеленбуд".

Тим часом у Києві на Позняках тривають будівельні роботи з облаштування нової зони відпочинку на території парку "Прибережний". Невдовзі у Дарницькому районі столиці відкриють нову комфортну зону відпочинку поблизу затоки Берковщина. Першу чергу нового парку на узбережжі річки Дніпро планують відкрити до кінця цього року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Нагадаємо, на столичній Оболоні почали відновлювати природне річище річки Почайна. З днища та з берегів вже частково підняли бетонні блоки. Під час розчищення річки Почайна проведуть археологічну розвідку. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, як у Дарницькому районі Києва на берегу водойми на Позняках провели демонтаж незаконних споруд.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися