У Києві на полігоні сміття збудують сортувальну станцію

Що відомо про цей проєкт

У Києві збудують нову сміттєсортувальну станцію. Про це розповів голова постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв, передають "Коментарі".

За його словами, у столиці щороку утворюється один мільйон тон сміття, яке займає величезні площі полігонів. Нова сміттєсортувальна станція допоможе покращити екологічну ситуацію у Києві та забезпечить щорічне надходження до столичного бюджету в сумі майже 700 тисяч гривень.

Рішення про надання земельної ділянки в оренду під будівництво станції з розподілу відходів ухвалили на останньому у цьому році засіданні Київської міської ради. Сміттєсортувальну станцію збудують на площі 2,41 гектари на вулиці Пирогівський шлях, 94-а. За цією адресою розташований полігон №6 будівельного сміття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що релігійна громада Української греко-католицької церкви отримала в постійне користування землю для будівництва храму. Земельна ділянка розташована в Оболонському районі столиці. Відомо, що збудувати тут планують церкву Пресвятої Трійці. Храм зведуть на вулиці Північній на площі приблизно 0,2 гектари.

Нагадаємо, частину парку "Привокзальний" звільнили від майже двадцяти незаконних МАФів. Замість стихійного ринку створили зелену зону. Парк огородили 500-метровим парканом та висадили понад сотню дерев й ялинок. Столична влада розігнала стихійну торгівлю. Деяких киян такі дії обурили. До влади Києва звернулися з петицією, у якій вимагають дозволити торгівлю "з рук" поблизу Дарницького вокзалу.

Читайте також, що у Броварському районі Київської області різко впав рівень води у притоці Дніпра.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися