Київщина залишить "червону" зону карантину

Відома дата переходу до "жовтої" зони

Київська область та ще п’ять регіонів України залишать "червону" зону карантину. Про відповідне рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов, передають "Коментарі".

За його словами, рішення скасувати "червоний" рівень епідемічної небезпеки ухвалили для Київської області, а також для Житомирської, Сумської, Чергнігівської, Черкаської та Миколаївської. Ці регіони залишать "червону" зону з опівночі 23 грудня.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов нагадав, що в Україні набули чинності нові правила карантину. У "жовтій" зоні відвідувати громадські заклади можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення від коронавірусу та має "жовтий" COVID-сертифікат чи довідку 063/о. Також для відвідування спортзалів, ресторанів або готелів можна використовувати і негативний тест або COVID-сертифікат про одужання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вперше виявили новий штам коронавірусу "Омікрон". До столиці хворий на "Омікрон" прибув з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, наразі в Україні більшість областей перебуває у "жовтій" зоні. "Червоний" рівень епіднебезпеки поширення COVID-19 зберігається у восьми регіонах. Раніше у МОЗ анонсували, що Київська область та ще три регіони України можуть найближчим часом можуть вийти з "червоної" зони карантину. Раніше вісім областей України та Київ залишили "червону" зону карантину

Читайте також, як київський лікар розповів про новий штам коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися