У Києві змінять маршрути транспорту на Оболоні (СХЕМИ)

Киянам пропонують обрати найкращу схему з двох варіантів

У Києві планують продовжити транспортні маршрути, які підвозять мешканців Оболоні до трьох станцій метро. Про це розповів заступник мера Києва Костянтин Усов, передають "Коментарі".

Це сьома пропозиція зі зміни маршрутів від столичної влади, яку оприлюднили для обговорення з громадськістю. Продовжити пропонують транспортні маршрути №559 та №582, якими мешканці Оболонського району столиці дістаються до станцій метро "Оболонь", "Мінська" та "Героїв Дніпра". Цього разу на вибір громадськості винесли два варіанти.

За словами заступника мера Києва Костянтина Усова, діючі транспортні маршрути №559 та №582 недостатньо охоплюють житловий масив Оболонь. Перший варіант — нові маршрути №559д та №582д зможуть охопити територію вздовж вулиць Маршала Тимошенка та Маршала Малиновського. Окрім того, вони з’єднають з громадським центром та ТРЦ масиву, корпусами НПУ ім. Драгоманова та об’єктами соціальної інфраструктури.

Другий варіант нового транспортного маршрут №588 дозволить без пересадок проїжджати всю Оболонь. "Потенційно №582 і №588 можливо продовжити до Рибальського півострова, де зараз активно розбудовують нові житлові комплекси та офіси", — зазначив Усов.

Оприлюднена схема діючих транспортних маршрутів та тих, на які їх пропонують замінити. Киян закликають обрати зручніший.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують замінити маршрут, який курсує від станції метро "Почайна" до станції метро "Нивки". Замінити пропонують маршрут №410 на продовжений №419. Киянам також пропонують замінити маршрут від Виноградаря до залізничного вокзалу "Південний" на продовжений.

У попередній пропозиції киянам пропонували обговорити реорганізацію двох маршрутів громадського транспорту у столиці, а саме — скоротити маршрути № 234 та № 242У Києві планують змінити маршрути № 166 та № 539. Маршрут № 166 пропонують замінити на новий — № 236, який рухатиметься до метро "Лукянівська" від Гостомельської площі.

Ще один новий маршрут № 539к може з’явитися замість чинного №539. Наразі автобуси курсують від вулиці Ракетної до центрального залізничного вокзалу Києві. Їх планують скоротити до станції метро "Дружби народів".

Тим часом столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут із Відрадного до станції метро "Берестейська".

Джерело: https://t.me/usov_ua/265


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

23 грудня 2021, 16:28

Вариант 2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися