У Києві може з’явитись кільцевий маршрут тролейбуса (СХЕМА)

До столичної влади звернулися з петицією

Владі Києва пропонують запровадити кільцевий тролейбусний маршрут, який дозволить ліквідувати два інших, які він дублює. Про це йдеться у петиції до столичної влади на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції Василь Бабич пропонує запровадити в Києві кільцевий маршрут тролейбуса за наступною схемою: метро "Шулявська" — вулиця Довженка — вулиця Олени Теліги — проспект Степана Бандери (станція метро та міської електрички "Почайна") — Північний міст — проспект Шухевича (лівобережний швидкісний трамвай) — бульвар Перова — проспект Визволителів (станція метро "Дарниця") — вулиця Будівельників — Дарницька площа — проспект Соборності — міст Патона — бульвар Дружби Народів (станція метро "Дружби народів") — Автовокзал — проспект Лобановського — Чоколівський бульвар — Караваєві Дачі — станція "Індустріальна" (правобережний швидкісний трамвай) — вулиця Гетьмана — станція метро "Шулявська".

На думку автора петиції, кільцевий тролейбусний маршрут дозволить ліквідувати два інших — №42 та №29. На всій протяжності маршруту існує контактна мережа, тому жодних витрат на її будівництво не потрібно, зазначив автор документу.

"Рухомий склад для маршруту можна взяти з маршрутів №29 і 42 які він дублює, а також частково із 43, 27. 30, які він дублює частково, та направити на маршрут нові тролейбуси, які місто закуповуватиме в майбутньому — в першу чергу великі двосекційні (в народі "гармошки")", — йдеться у петиції до столичної влади.

Окрім того, новий маршрут тролейбусів варто зробити і нічним, адже він дозволить без пересадок добратися майже до всіх основних районів Києва, вважає автор петиції. Він оприлюднив схему маршруту тролейбусів, який пропонує.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують замінити маршрут, який курсує від станції метро "Почайна" до станції метро "Нивки". Замінити пропонують маршрут №410 на продовжений №419. Киянам також пропонують замінити маршрут від Виноградаря до залізничного вокзалу "Південний" на продовжений.

У попередній пропозиції киянам пропонували обговорити реорганізацію двох маршрутів громадського транспорту у столиці, а саме — скоротити маршрути № 234 та № 242У Києві планують змінити маршрути № 166 та № 539. Маршрут № 166 пропонують замінити на новий — № 236, який рухатиметься до метро "Лукянівська" від Гостомельської площі.

Ще один новий маршрут № 539к може з’явитися замість чинного №539. Наразі автобуси курсують від вулиці Ракетної до центрального залізничного вокзалу Києві. Їх планують скоротити до станції метро "Дружби народів".

Тим часом столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут із Відрадного до станції метро "Берестейська".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися