Кличко перевірив ремонт лінії швидкісного трамваю (ФОТО)

Як виглядають оновлені станції, міст та зупинки

Мер Києва Віталій Кличко перевірив нову ділянку лінії швидкісного трамваю від Кисневого заводу до вулиці Гната Юри, яку побудували цього року. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За словами мера Києва Віталія Кличка, ділянка трамвайної лінії від Кисневого заводу до вулиці Гната Юри має протяжність 1,6 кілометра. "Тут уклали  рейки та шпали, збудували дренажну систему. Оновили зовнішнє освітлення і контактну мережу. Вздовж трамвайної лінії тепер нові пішохідні переходи, які повністю відповідають потребам маломобільних груп населення", — розповів Київський міський голова.

Очільник столиці проїхав трамваєм із депо ім. Шевченка до станції швидкісного трамвая "Індустріальна" та оглянув будівництво нових зупинок на станціях "Жолудєва" та "Булгакова", де найближчими днями завершать роботи. Окрім того, на лінії швидкісного трамвая вже збудували три станції — "Зодчих", "Бульвар Кольцова" та "Генерала Потапова".

На кожній станції швидкісного трамвая влаштували інтерактивний пішохідний перехід через колії. Система реагує на наближення трамваю та світловими сигналами допомагає пасажиру зорієнтуватися. На станції "Індустріальна" ремонтували як сам шляхопровід, так і станцію.

"Капітально відремонтували і приміщення станції "Індустріальна", замінили всі комунікації. Встановили сучасні навігаційні схеми. Відновили сходи до станції, які тепер відповідають і потребам маломобільних груп населення. До станції також підвели пандус, який має підсвітку та поручні. Найближчим часом на сходах змонтують підйомники для людей із інвалідністю", — прокоментував мер Києва.

Окрім того, у Києві на Подільському мосту й взимку триває будівництво метро на Троєщину. У столиці також тривають будівельні роботи зі зведення лінії метрополітена на житловий масив Виноградар. Як виглядає інфраструктурний об’єкт у грудні можна подивитись з висоти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер столиці Віталій Кличко відкрив проїзд новою ділянкою Великої Кільцевої дороги. Трасу капітально відремонтували від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з транспортною розв’язкою.

Нагадаємо, у столиці триває будівництво пішохідного мосту на Оболонь. Які роботи вже виконали можна подивитися на відео з висоти.

Читайте також, чому у Києві можуть змінити маршрути транспорту з лівого на правий береги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрій

24 грудня 2021, 12:53

Приберіть МАФи та торгівців біля станції Жолудєва! Неможливо пройти, торгівці паркуються посеред пішохідного переходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися