Владі Києва скаржаться на проблеми з вуличними вбиральнями

До столичної мерії звернулися з петицією

На вулицях Києва потрібно збільшити кількість та покращити стан громадських вбиральнь. Про це йдеться у відповідній петиції, розміщеній на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції Катерина Ковальова звернулась до столичної влади щодо логістики біотуалетів, яка в Києві знаходиться на низькому рівні, та ще й в занедбаному стані. Ця проблема торкається не тільки людей, а й навколишнього середовища, зазначає вона.

"Розгляд цього питання важливий, бо в сучасному Києві немає можливості в будь-який час скористуватися біотуалетом, їх кількість і якість скорочується вже від самого Майдана Незалежності. Через це мешканцям Києва доводиться шукати цілодобові заклади", — йдеться у петиції.

Через малу кількість громадських вбиральнь у Києві люди часто справляють потреби в непризначених для того місцях, наголосила Ковальова. "Часто такими місцями стають дерева, кущі, провулки тощо", — додала автор документу.

Столичну владу просять збільшити кількість біотуалетів і подбати про покращення їхнього стану задля мінімізації дискомфорту для людей та шкоди для екології.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області обміліли три річки — Тетерів, Рось та Ірпінь. У Богуславі виявили спад рівня води на 40 сантиметрів у річці Рось. У межах селища Пилява Вишгородського району Київської області рівень води у річці Тетерів впав на 30 сантиметрів. На річці Ірпінь у селищі Стоянка Бучанського району рівень води впав на 40-50 сантиметрів.

Нагадаємо, що у Києві тривають роботи з повернення річки Почайна у природне середовище. На відео, знятому з висоти, можна подивитись як виглядає ріка Почайна від самого Дніпра до Йорданського озера. На її берегах створять парк із велосипедними доріжками, по якому можна буде гуляти зі станцій метро "Оболонь" і "Почайна" до парку "Наталка".

Читайте також: Екологи назвали глобальну проблему забруднення водойм у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися