Вирубку лісу під Києвом заради летовища компанії "Нова пошта" визнали незаконною

Тисячі дерев вирубили заради забудови

Під Києвом заради будівництва летовища для безпілотників для нової послуги компанії "Нова пошта" незаконно знищили тисячі дерев. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції України, передають "Коментарі".

Екологи провели перевірку на місці вирубки лісу у грудні минулого року на території села Щасливе Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області. Встановлено, що дерева знищили незаконно, зелені насадження частково вирубали на земельних ділянках площею близько 20 гектарів. Вирубку дерев проводило ТОВ "Подол-Експо". У цього підприємства та компанії "Нова пошта" один й той же засновник — компанія "НП Холдінгс лімітед", зареєстрована на Кіпрі.

Збитки довкіллю від знищення лісу розрахували після проведення замірів наявних пнів. Після цього підприємству виставили претензію на майже 866 тисяч гривень для добровільної сплати в порядку досудового врегулювання порушень. У Державній екологічній інспекції України проінформували, що ТОВ "Подол-Експо" сплатило компенсацію за знищення дерев під Києвом у повному обсязі. Окрім того, штраф за порушення законодавства призначили посадовцю підприємства.

Після цього "Нова пошта" зупинила будівництво сортувального терміналу та пояснила інцидент із незаконною вирубкою лісу під Києвом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Бориспільській трасі знищили тисячі дерев у лісі поблизу селища Проліски. На території лісу площею двадцять гектарів планують збудувати летовище. Забудовником є підприємство "Нова пошта". Там запевняли, що зелені насадження прибирали законно, а компенсацію повністю сплатили. У компанії "Нова пошта" також обіцяли, що організують висадку нових ділянок лісу разом з профільними установами.

Нагадаємо, у державну власність повернули незаконно передані у приватну власність земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу. Відповідне рішення ухвалив суд за позовами Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської області. Встановлено, що Коцюбинська селищна рада передала у приватну власність фізичним особам землю лісового фонду площею 0,25 гектарів. Це зробили за відсутності дозволу Кабінету міністрів України.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.

Джерело: https://t.me/deionline/478


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися