У Києві вимагають припинити незаконну забудову на Трухановому острові

До столичної влади звернулися з петицією

Від влади Києва вимагають припинити незаконну забудову берега Матвіївської затоки на Трухановому острові. Про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції Леонід Яценко наголошує, що дозволу на будівництво за адресою вулиця Паркова дорога, 6 "Б" у забудовника немає. Відповідну відповідь йому надали у Департаменті молоді та спорту Київської міської ради. Проте посеред інфраструктури водного стадіону на Матвіївській затоці відбувається крадіжка землі, яка належить громаді Києва, заявив автор звернення до столичної влади. Він вважає, що для забудови на Трухановому острові задіяли хитру схему, зазначивши, що нібито роблять капітальний ремонт громадської будівлі.

"Фальсифікування настільки явне, що дивно як таке можливе. Існування будь якого елінгу на цій ділянці ніколи не було і абсолютно не можливе. Відсутність спуску на воду та кількість дерев на ділянці явно свідчить про підробку та фальсифікацію дозвільних документів на будівництво. Крім того, між будівлею та берегом вже зведено паркан з хвірткою, скрізь яку навіть каное пронести дуже складно. Таким чином, ніякого елінгу там ніхто не будує", — заявив автор петиції.

На території водного стадіону, призначеного для веслування на спортивних човнах, між двома дитячими юнацьким спортивними школами будують "споруду для мореплавних видів спорту", зазначає активіст. У зв'язку з винятковою унікальністю водного стадіону "Матвійська затока" він вимагає припинити його знищення, розкрадання та незаконну забудову, а також забезпечити нормальне функціонування спортивних баз та секцій веслувального спорту, привести водний стадіон у належний вигляд для проведення міжнародних змагань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві найближчим часом планують ухвалити Генеральний план столиці. Київський міський голова Віталій Кличко пообіцяв, що під час громадського обговорення врахують думку кожного киянина. Мер столиці також наголосив на необхідності збереження культурної та історичної спадщини міста та створенні нових зелених зон відпочинку замість забудови паркових.

Нагадаємо, у Києві підготували програму з охорони та збереження культурної спадщини Києва на 2022-2024 роки. За цей час відремонтують і реставрують пам’ятник князю Володимиру, колону Магдебурзького права, Покровську церкву, комплекс споруд церкви Воздвиження Чесного Христа Господнього, Духовну академію на Вознесенському узвозі та корпус Фролівського монастиря.

Читайте також, що у Києві відновили добудову ЖК "Патріотика на озерах" під новим брендом



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися