У столиці зросла захворюваність на грип і ГРВІ

Оприлюднені нові дані за тиждень

У Києві за другий тиждень нового року зафіксовано зростання рівня захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ), зокрема, на коронавірус. Про це інформують у державній установі "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ", передають "Коментарі".

За минулий тиждень у Києві зафіксували майже 12 тисяч хворих на грип і гострі респіраторні вірусні захворювання, зокрема, й на COVID-19. За сім днів показник рівня захворюваності на ГРВІ та грип зріс на 27,7%. Зростання захворюваності фіксують як серед дорослих, так і серед дітей.

За тиждень у столиці захворіли майже 4,9 тисячі дітей. Це на 16,4% більше, ніж за минулі сім днів. Дорослих у Києві захворіло понад сім тисяч. Це на майже 37 більше, ніж за попередній тиждень. Рівень захворюваності на грип і ГРВІ у Києві зараз нижчий епідемічного порогу на 49,6%. До столичних лікарень за тиждень госпіталізовано 497 пацієнтів, серед них 108 дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко вдруге захворів на коронавірус. Очільник столиці повідомив, що оскільки вакцинований, сподівається на нескладний перебіг хвороби.

Нагадаємо, у Києві ситуація з захворюваністю на коронавірус після новорічних свят не прогнозована, але свята дозволили медикам трохи перепочити, зазначив радник мера Києва Віталія Кличка з медичних питань Віктор Яцик. А лікар-імунолог Олег Назар розповів, що головною небезпекою мутації коронавірусу є те, що нові штами бистріше розповсюджуються.

Читайте також, що на Київщині стався спалах ротавірусної інфекції серед дітей. Через хворобу перевірять усі дитячі садки в Ірпені.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

18 січня 2022, 17:00

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися