У Києві триває реконструкція парку біля Йорданського озера (ВІДЕО)

Як виглядає зона відпочинку зараз

У столичному парку біля Йорданського озера, що входить у русло річки Почайна, облаштують нові пішохідні та велосипедні доріжки, а також впорядкують територію. Як виглядає зона відпочинку з висоти, показав блогер Сергій Мухлинін, передають "Коментарі".

"Для всіх доріжок парку використовують спеціальну технологію "кам'яний килим". У парку встановлять пандуси, спуски до води, вхідну групу, скриньки та лавки, а також проведуть освітлення. У зеленій зоні висадять безліч рослин: ялівець, дерн, сосну та квітники. До кінця 2023 року будівництво мають повністю завершити", — прокоментував автор відео.

Цього року у столиці продовжиться ревіталізація річки Почайна. Проєкт поділили на два етапи – ревіталізацію водойми та створення парку. На ділянці відкритого русла річки Почайна протяжністю 300 метрів та шлюзу вже демонтували старі залізо-бетонні лотки, встановили плити на дно річки. Саме русло річки Почайна було розширене майже удвічі.


Нагадаємо, на відновлену легендарну річку Почайна можна подивитись з висоти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відновлювати річку Почайна почали з 2016 року. На її берегах створять парк із велосипедними доріжками, по якому можна буде гуляти зі станцій метро "Оболонь" і "Почайна" до парку "Наталка".

Читайте також, що цікавого подивитися у Бориспільському районі Київщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дима

20 лютого 2022, 03:04

Когда в Киеве появятся 100-этажные здания и Киев станет не селом, а мегаполисом???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися