Українські силовики посилено патрулюють Чорнобильську зону (ФОТО)

Яка ситуація на кордоні з Білоруссю

У прикордонних регіонах, зокрема у Чорнобильській зоні, українські прикордонники та правоохоронці продовжують посилено нести службу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції та Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

За даними українських прикордонників, у службовій діяльності враховується вся інформація, яка може впливати на стан охорони кордону України. Під час проведення спільних військових навчань Білорусі та Росії у Держприкордонслужбі України не виключають переміщення техніки поряд із державним кордоном.

"Прикордонні підрозділи пильно стежать за державним кордоном, а також за діями на сусідній території. Для моніторингу працює патрульна авіація та застосовуються безпілотні літальні комплекси. Порушення кордону військовою технікою з суміжної країни не фіксувалося", — йдеться у повідомленні ДПСУ.

У Державній прикордонній службі України закликали українців зберігати спокій і довіряти тільки офіційним джерелам інформації.

Як охороняють прикордонні регіони, перевірив начальник Національної поліції Київської області Андрій Нєбитов. Він зазначив, що разом із поліцією та прикордонниками на варті безпеки пліч-о-пліч стоять Національна гвардія та Збройні сили України. 

Про обмеження відвідування Чорнобилю для туристів повідомляв голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко. Проте причина була невідома. Також невідомо було, коли зону відчуження знову відкриють для проведення екскурсій. Експерт пов’язував закриття Чорнобилю з загостренням ситуації на кордоні з Білоруссю та загрозою військового вторгнення з боку Росії. Згодом у Державному агентстві України з управління зоною відчуження повідомили, що Чорнобильську зону закрили для відвідування туристів до 20 березня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій у контексті загрози вторгнення з боку Росії. У мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та у разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві всі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл і дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві розташоване найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


стас

21 лютого 2022, 11:38

а де бетонний блок пост куди сховатися один снаряд і погран поста немае,в 2014 даже в столиці були бетонні блок пости в котрому можна і сховатись і вести вогонь

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися