На Київщині впіймали злісних браконьєрів (ВІДЕО)

Нелегальну риболовлю зафіксували на річці Тетерів

У Київській області на річці Тетерів викрили рибалок, які завдали екології збитків на понад 200 тисяч гривень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київський рибоохоронний патруль.

Грубе порушення Правил рибальства виявили під час патрулювання річки Тетерів в районі Іванківської територіальної громади у селі Медвін. Працівники Київського рибоохоронного патрулю та поліції виявили двох чоловіків, які ловили рибу забороненими знаряддями.

У рибалок знайшли шість ліскових сіток довжиною 480 метрів. В незаконний спосіб чоловіки добули 58 кілограмів риби, зокрема понад сотні карася сріблястого, лящів та інших видів. Збитки, завдані рибним ресурсам України, оцінюють у понад 213,6 тисячі гривень. на рибалок склали адміністративні протоколи. Також розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження через незаконне зайняття рибним промислом. Сітки та вилов вилучили.

понад дві тисячі порушень щодо вилову риби у водоймах регіону. Підсумки рибоохоронної роботи за 2021 рік підбило Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Києві та Київській області. Державні інспектори здійснили понад 1,9 тисячі рибоохоронних рейдів і зафіксували понад 2,2 тисячі порушень, із яких найбільша кількість виявлена на Київському та Канівському водосховищах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області цього року проведуть масштабні планові перевірки підприємств на дотримання норм екологічного законодавства. Держекоінспекція Столичного округу здійснить 503 планові перевірки підприємств, з яких 60% жодного разу не перевірялися планово. 

Читайте також, що у Київській області обміліли три річки — Тетерів, Рось та Ірпінь. Окрім цього, значне зниження рівня води зафіксували у лівій притоці Дніпра — річці Трубіж.

Читайте также