Масштабні перевірки анонсували екологи у Києві та на Київщині

Що відомо про плани контрольних заходів на цей рік

У Київській області цього року проведуть масштабні планові перевірки підприємств на дотримання норм екологічного законодавства. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Столичного округу.

У Києві та Київській області у 2022 році Держекоінспекція Столичного округу здійснить 503 планові перевірки підприємств. "60 % підприємств жодного разу не перевірялися планово. Тобто буде здійснено перевірку всіх напрямків діяльності підприємств, які можуть мати негативний вплив на навколишнє середовище", — зазначили у відомстві.

У 2022 році у Києві та Київській області екологи перевірять:

— 52 сільськогосподарських підприємств;

— 38 органів місцевого самоврядування;

— 37 водоканалів;

— 33 підприємства, які працюють з відходами;

— 17 елеваторів;

— 14 користувачів надрами;

— 12 полігонів;

— 11 нафтобаз;

— 10 асфальтобетонних заводів.

Детальніші плани перевірок у Державній екологічної інспекції Столичного округу поки що не оприлюднили. Проте у відомстві повідомили, що на початку року першим за порушення екологічного законодавства сплатив штраф водоканал Вишневого. Начальник ДЕІ Столичного округу Павло Іванов розповів, що це комунальне підприємство "Вишнівськводоканал" протягом 2,5 років здійснювало забір підземних вод без спецдозволу на користування надрами. Збитки екології оцінили у 651 тисячу гривень. Підприємство вже сплатило ці гроші за завдану шкоду.

Торік у Київській області перевірили 38 підприємств-забруднювачів водних ресурсів, з них 24 — водоканали. Суму збиток у сфері водних ресурсів оцінили у понад 40 мільйонів гривень. Лише "Київводоканал" має сплатити понад мільйон гривень штрафів за перевищення норм допустимого скиду забруднюючих речовин у Дніпро.

Нагадаємо, у Київській області місцеві мешканці занепокоєні забрудненням річки Буча — лівої притоки річки Ірпінь. Люди підозрюють злив відходів у водойму з нової автомийки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області обміліли ще три річки — Тетерів, Рось та Ірпінь. До цього значне зниження рівня води зафіксували у лівій притоці Дніпра — річці Трубіж.

Читайте також, що на водоймах Київщини завдали мільйонні збитки рибній галузі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися