На водоймах Київщини завдали мільйонні збитки рибній галузі

Що відомо про результати рейдів та порушення

У Київській області за минулий рік зафіксували понад дві тисячі порушень щодо вилову риби у водоймах регіону. Про це розповіли у Київському рибоохоронному патрулі, передають "Коментарі".

Підсумки рибоохоронної роботи за 2021 рік підбило Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Києві та Київській області. Державні інспектори здійснили понад 1,9 тисяч рибоохоронних рейдів та зафіксували понад 2,2 тисячі порушень, з яких найбільша кількість виявлена на Київському та Канівському водосховищах.

Під час рейдів у порушників правил риболовлі вилучили понад 4,7 тон водних біоресурсів та понад дві тисячі заборонених знарядь лову риби, серед яких 31,6 кілометрів сіток. Крім того, інспектори затримали понад сотню плавучих засобів. Збитки від порушень оцінюють у майже три мільйони гривень. до суду направили понад півтисячі справ до адміністративної відповідальності порушників.

У Київському рибоохоронному патрулі зазначили, що найбільшої шкоди рибній галузі порушники завдали у квітні-червні. Під час нерестової заборони на лов риби викрили 524 правопорушення зі збитками на понад 466 тисяч гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області обміліли ще три річки — Тетерів, Рось та Ірпінь. До цього значне зниження рівня води зафіксували у лівій притоці Дніпра — річці Трубіж.

Нагадаємо, у Києві тривають роботи з повернення річки Почайна у природне середовище. На відео, знятому з висоти, можна подивитись як виглядає ріка Почайна від самого Дніпра до Йорданського озера. На її берегах створять парк із велосипедними доріжками, по якому можна буде гуляти зі станцій метро "Оболонь" і "Почайна" до парку "Наталка".

Читайте також, що у Київській області заборонили вилов риби у зимувальних ямах та дивіться карту водойм, де лов риби дозволено.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися