На Київщині занепокоєні забрудненням річки Буча

Місцеві мешканці підозрюють у скиданні відходів автомийку

У Київській області місцеві мешканці занепокоєні забрудненням річки Буча (Бучанка), лівої притоки річки Ірпінь, через злив відходів з нової автомийки. Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Погляд", передають "Коментарі".

Автомобільну мийку у місті Буча побудували напередодні новорічних свят. Місцеві мешканці таким об’єктом невдоволені. Люди вважають, що відходи автомийка зливає у річку Бучанка. За словами мешканця Бучі Олександра Чепурного, після відкриття автомийки через пару тижнів з’явилася нова труба, з якої до річки Буча зливається невідома рідина.

Ще один мешканець Бучі Миколай розповів, як спостерігав за будівництвом автомийки. "Там колодязь. Коли будували, я дивився: колодязь, видна ця труба, коли заповнять колодязь — це перелив з цієї мийки. Зараз не тече, бо там мало води, мабуть. А коли повно буде — буде текти", — каже чоловік.

Автомийка у Бучі працює для самообслуговування. Директор об’єкту усі підозри у забрудненні річки Буча відкидає. "Є проєкт. Згідно з проєктом побудовано усе. Проєкту нема в мене з собою. Я вам покажу, куди воно біжить, — у міську каналізацію. Один, другий колодязь і ось міська каналізація", — запевнив журналістів керівник автомийки.

При митті автомобілів у воді міститься широкий спектр забруднюючих речовин, зазначив еколог Андрій Немировський. "Це синтетичні миючі засоби, нафтові залишки, солі, мастильні речовини, пісок, які потрапляють у водні об’єкти. Вони можуть бути як небезпечними так і дуже небезпечними для людей", — прокоментував експерт.

Нагадаємо, у Києві глобальною проблемою є забруднення Дніпра й інших водойм залишками нафтопродуктів, які потрапляють до головної річки країни та інших водойм через незаконні врізки у каналізаційні стоки. Зараз у Києві налічується понад 4 тисячі кілометрів інженерних мереж дощових каналізацій, з яких лише близько 600 кілометрів знаходяться на балансі комунального підприємства "Київавтодор", а решта — поза балансом. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області обміліли ще три річки — Тетерів, Рось та Ірпінь. До цього значне зниження рівня води зафіксували у лівій притоці Дніпра — річці Трубіж.

Дивіться також, як виглядає отруйний відстійник Дарницької ТЕЦ з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

12 січня 2022, 20:54

Ну так зачем вы её загрязняете!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися