На Київщині впіймали злісних браконьєрів (ВІДЕО)

Нелегальну риболовлю зафіксували на річці Тетерів

У Київській області на річці Тетерів викрили рибалок, які завдали екології збитків на понад 200 тисяч гривень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київський рибоохоронний патруль.

Грубе порушення Правил рибальства виявили під час патрулювання річки Тетерів в районі Іванківської територіальної громади у селі Медвін. Працівники Київського рибоохоронного патрулю та поліції виявили двох чоловіків, які ловили рибу забороненими знаряддями.

У рибалок знайшли шість ліскових сіток довжиною 480 метрів. В незаконний спосіб чоловіки добули 58 кілограмів риби, зокрема понад сотні карася сріблястого, лящів та інших видів. Збитки, завдані рибним ресурсам України, оцінюють у понад 213,6 тисячі гривень. на рибалок склали адміністративні протоколи. Також розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження через незаконне зайняття рибним промислом. Сітки та вилов вилучили.


Нагадаємо, у Київській області за минулий рік зафіксували понад дві тисячі порушень щодо вилову риби у водоймах регіону. Підсумки рибоохоронної роботи за 2021 рік підбило Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Києві та Київській області. Державні інспектори здійснили понад 1,9 тисячі рибоохоронних рейдів і зафіксували понад 2,2 тисячі порушень, із яких найбільша кількість виявлена на Київському та Канівському водосховищах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області цього року проведуть масштабні планові перевірки підприємств на дотримання норм екологічного законодавства. Держекоінспекція Столичного округу здійснить 503 планові перевірки підприємств, з яких 60% жодного разу не перевірялися планово. 

Читайте також, що у Київській області обміліли три річки — Тетерів, Рось та Ірпінь. Окрім цього, значне зниження рівня води зафіксували у лівій притоці Дніпра — річці Трубіж.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися