Кияни скаржаться на жахливе забруднення повітря на Нивках

Люди підозрюють, що причина у незаконному виробництві

У Подільському районі Києва поблизу житлового комплексу "Сирецькі сади" регулярно забруднюють повітря, від чого на масиві Нивки стоїть жахливий сморід. Про це йдеться у петиції, розміщеній на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції Вікторія Шелестенко зазначила, що поблизу житлового комплексу "Сирецькі сади" на вулиці Івана Виговського, 10б між приватним сектором і гаражним кооперативом є територія зі складськими приміщеннями та автостоянкою. З вікон складських приміщень виведені труби та щовечора, коли починає темніти, з труб йде дим.

"Навколишнє повітря має запах паленого пластику. Труби не обладнані жодними фільтрами. Скоріш за все, там організоване якесь незаконне виробництво, яке пов'язане зі спалюванням чи переробкою пластику", — вважає авторка звернення до столичної влади.

Киянка просить відповідні органи перевірити ці склади та визначити, що там спалюється, і хто дав на це дозвіл. Авторка петиції також вимагає заборонити таку діяльність, що загрожує здоров'ю десяткам тисяч мешканців Подільского району.

"Поруч знаходиться густо заселений старий мікрорайон, а також будуються і частково заселені два нові житлові комплекси "Сирецькі сади" та "Місто квітів". Збережіть, будь-ласка, повітря навколо розвиваючих нових комплексів", — звернулася до влади Києва авторка документу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві під час повітряної екскурсії над Деміївською площею можна подивитись, що відбувається з заводом "Київгума" та як виглядають Київський пивзавод №1 та ринок "Деміївський". Тут триває знесення будівлі "Київгума" та планують збудувати новий житловий комплекс. 

Окрім того, у Голосіївському районі Києва на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") знесли павільйон №19, на місці якого будуватимуть Президентський університет.

Нагадаємо, що київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо знесення торгового центру "Полярний" заради будівництва п’яти житлових багатоповерхівок. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві у відповідь на чисельні скарги киян перевірять орендарів і розірвуть договори на землю з тими, хто використовує земельні ділянки не за цільовим призначенням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися