Українські військові оточили ворога в Ірпені, Бучі та Гостомелі

Окупанти обстрілюють та грабують навколишні села

На Бучанському напрямку оборони Києва Збройні Сили України оточили російських загарбників в Гостомелі, Бучі та Ірпені. Про це повідомили у Бучанській міській раді, передають "Коментарі".

В мерії Бучі розповіли, що ворог не припиняє обстріли населених пунктів Бучанської, Ірпінської, Дмитрівської та Макарівської громад. Вночі у Дмитрівській громаді під обстріл окупантів потрапив населений пункт Шпитьки, сталися пожежі, територією громади пересувається ворожа техніка. Тривають запеклі бойові дії на Житомирській трасі.

На території Немішаєвської громади окопується ворог, тут немає світла, газу та зв'язку. Люди потребують води, продуктів та ліків, також є великий запит на евакуацію. В Пісківській територіальній громаді внаслідок авіаударів зруйновано чотири будинки.

На Бучанському напрямку багато захоплених окупантами сіл знаходяться на межі гуманітарної катастрофи. У населення не залишається продуктів та ліків. Зокрема, це населені пункти Клавдієво-Тарасове, Северинівка, Березівка та Миколаївка.

Села окупованої Бородянської громади потерпають від знущань російських загарбників. У населених пунктах Загальці, Галинка, Качали, Стара Буда, Мирча та Тальське окупанти вдираються до осель, грабують людей, ріжуть худобу та відстрілюють.

У Бучанській міській раді додали, що Пісківська, Коцюбинська, Білогородська, Вишнева, Борщагівська громади знаходяться під контролем місцевих органів влади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що напередодні російські окупанти застосували над північно-західною околицею Києва заборонені фосфорні боєприпаси. Орієнтовна зона ураження від обстрілу Ірпінь — Гостомель.

Нагадаємо, у Київській області ЗСУ завдають удари по угрупованнях військ ворога та покращили свої позиції на кількох напрямках — в Ірпіні, Макарові та селі Мощун. Українські військові зміцнюють блокпости, зводять нові фортифікації та борються з диверсантами.

Тим часом окупанти здійснюють чергові спроби перекинути бойову техніку через річку Ірпінь, але ЗСУ не дають їм прорватися на Київ. Через руйнування дамби Київського водосховища річка Ірпінь вийшла з берегів та затоплює навколишні села. Ця річка має вирішальне значення для просування ворожих військ до Києва. Наразі річка Ірпінь стала додатковим фортифікаційним спорудженням в обороні столиці від окупантів.

Дивіться відео, як під Києвом розбомбили та потопили колону окупантів при спробі перекинути техніку через річку Ірпінь. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися