У Києві дівчина спорудила пастку, щоб спіймати папугу (ФОТО)

Дівчина врятувала домашнього папугу, який підхопив вуличні хвороби

У столиці дівчина врятувала домашнього папугу, який прожив два місяці на вулиці з голубами. Про це повідомляє Сегодня.

Дівчину звуть Світлана, за її словами, вона побачила оголошення в соцмережах, де люди розшукували свого пернатого вихованця. У пості вказувалося, що папуга полетів в районі ТЦ Аркадія, Осокорки.

"Моя любов до птахів і папуг, особливо Кореллі, не дозволяє стояти осторонь. Мама переслала мені чийсь пост, і я відразу ж прийняла рішення вирвати кореллиша з лап вуличної небезпеки", - розповіла Світлана.

Дівчина зазначає, що прийшовши разом з мамою до вказаного місця, вони почали приманювати голубів, розраховуючи, що з ними буде і папужка. На жаль, в цей день, як би вони не старалися, папуги зловити не вдалося. Але, на щастя, спроба на наступний день вже увінчалася успіхом: дівчина спорудила пастку, в яку помістила свого папуги.

"Коли споруджувала пастку, виявилося, що наш пташеня сидить на гілці дерева. І це була справжня удача, нам не довелося його шукати. Ми приготували" чарівну приманку ", я поставила пастку і зачаїлася під деревом", - говорить любителька папуг.

Корелла прилетів до приманки разом з голубами, побачив самочку і стрибнув на клітку. Але минуло два години поки птицю вдалося зловити. Світлана планує залишити папугу у себе і назвати його Бегуші. Зараз птах лікується після тривалого перебування на вулиці та спілкування з голубами.

"Тепер нам належить тривале лікування під керівництвом і наглядом нашого орнітолога Вікторії Коваль. У нас є два дні на дистанційне лікування, в разі погіршення доведеться його залишити в стаціонарі. Але сподіваюся, моя пташка швидко одужає, йому вже трошки краще", - розповіла Світлана.

Нагадаємо, киянка шукає новий будинок для своїх собак.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися