У Бучі підрахували кількість пошкоджених та зруйнованих об’єктів (ФОТО)

В місті розповіли про процес обстеження руйнувань

У Бучі, селах та селищах комісія з обстеження пошкоджених та зруйнованих об’єктів інфраструктури внаслідок бойових дій завершила перший етап робіт. Про це повідомив Бучанський міський голова Анатолій Федорук, передають "Коментарі".

За його словами, комісія у Бучі та селах працює вже другий тиждень. Після візуального огляду виявили понад тисячу пошкоджених будівель та об’єктів.

"Маємо 1148 пошкоджених об’єктів. З них 138 зруйновані повністю, решта – значною мірою або частково пошкоджені. Зокрема: 130 – це багатоквартирні будинки; 974 – приватні будинки; 44 – об’єкти соціальної інфраструктури, тобто медзаклади, школи, садочки, та інші установи й організації", — повідомив Федорук.

Мер Бучі розповів, що для фіксації пошкоджень та оцінки збитків міська комісія залучає кваліфікованих фахівців. Зараз в межах Бучанської громади сформували сім робочих груп для детального обстеження об’єктів з незначними пошкодженнями.

"Завдання таких груп – обстежувати покрівлі, віконні та дверні отвори із подальшим складанням акту обстеження та дефектного акту. Уже сьогодні ці групи проводять обстеження по населених пунктах громади: чотири групи працюють у Бучі, дві групи – у Ворзелі, одна – в Луб‘янці. Щодня кількість таких експертних груп ми збільшуємо", — розповів мер Бучі.

Власникам нерухомості необхідно подати заяву до мерії Бучі щодо обстеження ушкоджень майна. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Буча поступово оговтується після звільнення від російських окупантів. Місто розчищають від наслідків обстрілів та повертають до мирного життя. В Бучі розпочали роботу амбулаторії, відновили транспортне сполучення з Києвом та поступово відновлює роботу бізнес.

Дивіться також відео, як у Бучі під час візиту європейських дипломатів з’явилася Алея миру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися