У Вишгороді дозволили відвідування кладовищ в обмежений час

Місцевих мешканців попередили в мерії

У Вишгороді на поминальні дні дозволили відвідування кладовищ в обмежений час. Про це інформує Вишгородська міська рада, передають "Коментарі".

Вишгородський міський голова Олексій Момот повідомив про порядок відвідування кладовищ на території громади. Згідно розпорядження районної військової адміністрації, під час поминальних днів на території Вишгородського району встановили години для відвідування кладовищ. Побувати на місцях поховань можна з 9:00 до 14:00.

У деяких громадах Вишгородського району Київської області відвідування кладовищ заборонено через те, що на цих територіях тривали активні бойові дії та цвинтарі ще не перевірені на наявність вибухонебезпечних предметів. Це стосується Іванківської, Димерської та Поліської територіальних громад.

Місцева влада повинна попередити про заборону мешканців, встановити попереджувальні про мінну небезпеку таблички та розглянути можливість проведення поминальних богослужінь на території храмів.

В Іванківській громаді можуть дозволити відвідування кладовищ, якщо сільський голова гарантуватиме безпеку, а територія поховань розмінована. Слідкуватимуть за дотриманням громадського порядку у поминальні дні працівники поліції та добровольчі формування територіальних громад.

Наразі у Києві триває розмінування на територіях Південного, Північного та інших міських кладовищ і колумбарію. Лише після обстеження саперами та знешкодження вибухонебезпечних предметів можна буде провести благоустрій територій поховань. В мерії столиці вкотре закликали киян утриматись від відвідування кладовищ на поминальні дні.

Водночас, мешканців Броварської громади попередили, що під час поминальних днів буде закрито в’їзд автотранспорту на територію міських та сільських кладовищ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Васильківської міської територіальної громади у поминальні дні заборонили відвідування кладовищ.

Читайте також, чому з поверненням до Києва не треба поспішати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися