Жахлива реальність війни: віртуальний тур створили по Київщині

Подробиці туристичного маршруту по зруйнованим містам

На Київщині створили віртуальний музей пам’яті війни. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Управління з питань туризму Київської обласної державної адміністрації.

У відомстві нагадали, що міста й села Київщини одними з перших відчули жахи війни в найстрашніших її проявах після повномасштабного російського воєнного вторгнення.

"Місяць рашисти все знищували, грабували, ґвалтували і вбивали. У співпраці з проектом "Війна впритул" ми фіксуємо руйнації, щоб запам’ятати та показати нащадкам, якою ціною виборюємо свободу та незалежність", — йдеться в повідомленні Управління з питань туризму Київської ОДА.

"VR-музей пам’яті війни" створили у вигляді 3D-турів, щоб після перемоги та відбудови, коли Київщина знову стане гарним місцем для життя, бізнесу і подорожей, не забути те, що було.

"За допомогою 3D-турів відвідувачі порталу "Мандруй Київщиною" зможуть потрапити в жахливу реальність, яку принесла із собою війна в Ірпінь, Бучу, Гостомель, Горенку, Бородянку та інші міста і села", — розповіли в Управлінні з питань туризму Київської ОДА.

Відвідати "VR-музей пам’яті війни" можна за посиланням.

Нагадаємо, у Києві відновив екскурсійну роботу "Музей води". Попри воєнний стан кількість культурних заходів у столиці збільшується. Напередодні Міжнародного дня музеїв Національний музей Тараса Шевченка анонсував проведення пішохідних екскурсій "Шевченків Київ", під час яких можна подивитись на столицю очима Кобзаря. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у кількох парках Києва вже запрацювали фонтани, але в центрі їх поки що не вмикали. Де відпочити біля водограїв розповів мер столиці Віталій Кличко.

Дивіться фото, якими квітами та краєвидами Києва зустрічає зараз відвідувачів парк "Наталка" на Оболоні.

Читайте також, що Київський зоопарк відновив роботу в режимі парку та чекає на відвідувачів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися