Що буде з опаленням у столиці у випадку надзвичайних ситуацій: до чого готуються комунальники та рятувальники

У Києві бракує мобільних котелень для забезпечення містян теплом

Наступний опалювальний сезон, за прогнозами експертів, буде надзвичайно складним. У Верховній Раді припускають, що ситуації, коли опалення є постійно, не буде. А в ДТЕК взагалі радять українцям взимку розраховувати виключно на себе. До надзвичайних ситуацій готуються в столиці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

Напередодні у Києві провели чергові тренування рятувальних і комунальних служб. Спеціалісти відпрацьовували оперативне підключення пересувної мобільної котельні на випадок знеструмлення й відключення тепла.

За даними КМДА, станом на серпень 2024 року у розпорядженні тепловиків 51 така котельня. 

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив, що у разі надзвичайних ситуацій котельні забезпечуватимуть теплом медичні установи та інші об’єкти соціальної сфери, а також заклади, на базі яких працюватимуть пункти обігріву. 

На випадок відключення світла та тепла у місті визначили будівлі, де будуть працювати пункти незламності. Саме до них і під’єднуватимуть пересувні мобільні котельні. У столиці щомісяця проводять навчання, щоб зменшити час на підключення тепла. Зараз час на повне розгортання становить 1,5-2 години.

КП “Київтеплоенерго” зазначили, що таких котелень недостатньо для міста. Як планують розв'язувати проблему, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у житлових будинках Києва стабільного опалення не буде навіть при запровадженні погодинних графіків відключення світла. Про причини детальніше можна дізнатися тут


Читайте также