В лікарні "Феофанія" анонсували розширення послуг з безоплатного лікування

Які хвороби лікуватимуть за державні кошти

У лікарні "Феофанія" планують розширити перелік послуг безоплатної медичної допомоги. Про це під час телемарафону повідомив очільник Міністерства охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передають "Коментарі".

До лікарні "Феофанія" зараз можуть потрапити на безоплатне лікування всі пацієнти, хоча раніше тут могли лікуватися лише державні службовці. Протягом пів року у цьому медичному закладі діє пілотний проєкт. За розподілом диспетчера "швидкої допомоги" до "Феофанії" привозять пацієнтів з інфарктами та інсультами врівні з іншими лікарнями.

З початку 2022 року "Феофанія" уклала договір із Національною службою здоров’я України (НСЗУ) та тепер за всіх пацієнтів лікарні платять з державного бюджету. За шість місяців у "Феофанії" пролікували 250 українців. Це вдвічі більше, ніж було заплановано пілотним проєктом.

Як працює у лікарні "Феофанія" пілотна програма перевірив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Посадовець анонсував, що з наступного року співпрацю медичного закладу з Національною службою здоров’я України розширять.

"Тут пролікувалась велика кількість людей. Пролікувались безкоштовно за програмою медичних гарантій. НСЗУ оплатила послуги, які надаються в лікарні. І у нас є стратегія щодо розширення кількості послуг, які будуть надаватися в цій лікарні", — сказав Ляшко.

Очільник Міністерства охорони здоров’я України рекомендує розширити безоплатну медичну допомогу на онкохворих і на нейрореабілітацію.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року лікування у медичному закладі "Феофанія" стало доступним для всіх українців. Ця лікарня довгий час залишалася символом того, що держслужбовці та пересічні українці мали різний рівень доступу до медицини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській обласній клінічній лікарні запрацювало кардіохірургічне відділення, що створювалося практично "з нуля" в період воєнного стану. Відкриття оновленого відділення стало можливим завдяки реалізації реновацій, що дозволило провести ремонти приміщень та оснастити відділення сучасним обладнанням. Зараз у цьому медичному закладі працюють 1250 фахівців. 

Окрім того, у столичному Інституті серця в умовах воєнного стану завершили реконструкцію відділення гострого коронарного синдрому та інфаркту міокарда. В лікарні запевняють, що після реконструкції відділення лікування для пацієнтів стане ще ефективнішим, швидшим та комфортнішим.

Дивіться також відео, як у Гостомелі відремонтували амбулаторію сімейної медицини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися