Коронавірус у Києві: які доплати отримують лікарі до зарплатні

Про підтримку медиків під час пандемії розповіли у Київської міській державній адміністрації

У Києві щомісячно виплачують фінансову допомогу лікарям, які працюють в умовах пандемії коронавірусу. Про механізм підтримки медичних працівників розповіла заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Ганна Старостенко, передають "Коментарі".

За словами заступниці голови КМДА Ганни Старостенко, безповоротна фінансова допомога виплачується не тільки лікарям, які працюють з пацієнтами, хворими на COVID-19. Для усіх столичних медиків встановлені доплати до зарплатні, уточнила вона.

"Для лікарів — 5000 гривень, 4000 гривень — для середнього медичного персоналу та 2000 грн — для молодшого медичного персоналу. Це щомісяця, ми платимо ці кошти", — наголосила Старостенко.

Загалом у бюджеті Києва на доплати лікарям у цьому році передбачено близько 1,5 млрд гривень, повідомила заступниця голови КМДА.

"Медики, які працюють у "ковідних" лікарнях, вони отримують 300% доплати до своєї заробітної плати у звязку з тим, що вони працюють з такою категорією хворих", — розповіла Ганна Старостенко.

Окрім того, за її даними, у Києві вже вакциновані від коронавірусу 90% медиків.

"Сама вакцинальна кампанія у лютому починалася дуже повільно. Мало було бажаючих, але медики побачили — вони працюють у лікарнях, бачать, які складні перебіги захворювань… Щоб уберегтися від цього вони майже всі — фактично 90% — на сьогодні вакциновані, й ця цифра зростає з кожним днем", — сказала представниця КМДА.

Вона також повідомила, що у Києві посилено готуються до нової хвилі COVID-19, зокрема — через розповсюдження в Україні штаму "Дельта". Зараз у столиці хворих на коронавірус приймають 15 опорних лікарень, а влада Києва намагається забезпечити медичні заклади для хворих на коронавірус усім необхідним. Киян закликають не зволікати зі щепленням від COVID-19. Наразі у Києві відкриті 113 центрів вакцинації, працюють 53 мобільні бригади та вистачає вакцин. Окрім того, у Києві готують додатково ще п’ять лікарень, які зможуть прийняти хворих на COVID-19 у разі необхідності. У столиці індійський штам "Дельта" найбільш вражає дітей та підлітків — саме у цій категорії населення спостерігається тяжкий перебіг хвороби.  

Нагадаємо, Київ розпочав підготовку до третьої хвилі пандемії коронавірусу та можливого локдауну в разі загострення ситуації із рівнем захворюваності. Нові штами коронавірусу викликають більш важкі форми перебігу хвороби, тому у Києві працюють над питанням збільшення кількості ліжок у реанімаціях столичних лікарень для хворих на СOVID-19, забезпеченням підключення ліжок до кисню та закупкою медикаментів. Столична влада також планує посилити контроль над оформленням та видачею спеціальних перепусток на проїзд у громадському транспорті під час посиленого карантину. У Києві планують запровадити електронні перепустки, а не паперові, як раніше.

У столиці є чотири лабораторії, які можуть встановити наявність індійського штаму коронавірусу. Поки що у Києві, окрім раніше відомих випадків, зараження штамом "Дельта" не зафіксовано.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Макс

17 липня 2021, 10:23

Хуй они получат

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися