В храмах Київської області відкриють Пункти незламності

Що розповіли в обласній військовій адміністрації

В храмах Київської області облаштують та відкриють Пункти незламності. Про це заявив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, домовленість про відкриття Пунктів незламності на базі храмів в Київській області була досягнута під час із зустрічі з предстоятелем Православної церкви України, Блаженнійшим митрополитом Епіфанієм, що відбулася напередодні різдвяних свят.

"Обговорили ситуацію в Київській області, міжконфесійні взаємовідносини та гуманітарні проєкти для жителів області. Одним із таких є Пункти незламності, що будуть створені на базі храмів", — повідомив Кулеба.

Керівник Київської обласної військової адміністрації подякував митрополиту Епіфанію за постійну підтримку та допомогу Київській області. Загалом в регіоні працюють понад 400 Пунктів незламності. Карта з адресами локацій nezlamnist.gov.ua постійно оновлюється. На мапі також з'являються пункти обігріву, що відкриває відповідальний бізнес.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області ситуація з електропостачанням лишається критичною, однак енергетикам вдалось зрівняти умови вимкнення світла. Спільними зусиллями енергетиків компанії "ДТЕК Київські регіональні електромережі" довелось перерозподілити навантаження та зрівняти умови постачання світла для Ірпеня та колишнього Києво-Святошинського району з іншими районами області.

Водночас в Yasno також звітували про покращення ситуації зі світлом у Києві та перерозподіл постачання електроенергії в житлові масиви столиці, де була найскладніша ситуація. Тепер Оболонь, Куренівка і Борщагівка перебувають орієнтовно в таких же умовах, як і решта житлових масивів Києва.

Нагадаємо, у Києві та Київській області за результатами перевірок операторів розподілу електроенергії на предмет дотримання черговості відключень світла та надання послуг споживачам зафіксували найбільше порушень. Через численні скарги на погану роботу колл-центрів перевірки тривають. Керівників операторів розподілу електроенергії попередили про персональні адміністративні стягнення.

Окрім того, на час дії воєнного стану Держенергонагляд здійснюватиме позапланові перевірки на об’єктах енергетики. Також представники цього відомства будуть чергувати на диспетчерських пунктах операторів систем постачання та розподілу електроенергії вранці та ввечері для контролю за дотриманням графіків відключення світла.

Читайте також, що під час блекауту проїзд в комунальному транспорті в Києві зроблять безкоштовним.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися