У школах Києва повністю відмовились від російської мови (ДОКУМЕНТ)

Ані предметів, ані викладання на російській мові не буде

У Києві відмовились від викладання предметів російською мовою та не вивчатимуть ані російську мову, ані російську літературу. Про це стало відомо з листа Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

З проханням проводити навчання російською мовою до Департаменту науки і освіти Київської міської державної адміністрації звернувся столичний молодіжний клуб "Джура". У відповіді на звернення в КМДА заявили, що у Києві у новому навчальному році навчальні програми не передбачають викладання предметів російською мовою та вивчення російської мови взагалі — ані як предмету, ані факультативно.

Зараз у Києві активно готуються до початку нового навчального року в умовах воєнного стану понад тисяча освітніх закладів. Через війну у столиці вдвічі скоротили фінансування запланованих програм. У повному обсязі фінансуватимуть лише програми з безпеки. Батьки можуть обрати для дітей будь-яку форму навчання — очну, дистанційну або індивідуальну. Форму навчання у школах чи дитсадочках Києва за бажанням можна змінити протягом навчального року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну у Києві та інших містах активізувався процес дерусифікації. Це стосується й монументу "Батьківщина-мати". Один з символів столиці пропонували змінити, зокрема — прибрати герб СРСР або замінити його на Державний герб України. Декомунізувати Батьківщину-мати у петиції пропонували ще торік. Автор вважав, що монумент можна перетворити на скульптура Архистратига Михаїла.

Нагадаємо, монумент "Батьківщина-мати" розташована на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Цей пам’ятник у Києві відкрили в 1981 році. Столична скульптура загальною висотою у 102 метри є найвищою в Європі. Вага сталевої фігури жінки зі щитом та мечем становить пів тисячі тон. На пам’ятнику обладнані два оглядових майданчика, з яких відкривається панорама Києва.

У Києві вирішили демонтувати радянський герб з монументу "Батьківщина-мати" та вже створили проєкт заміни. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, як у медичному університеті Києва викрили шахрайську схему з підробкою документів та сертифікатів за гроші.

Читайте также