Оболонь отримає понад 18 млн грн на відновлення після негоди

Відремонтують школи та дитсадки

Оболонський район Києва отримає понад 18 мільйонів гривень на відновлення освітніх закладів після негоди. Про це повідомив депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, передають "Коментарі".

За його словами, зі столичного бюджету виділили гроші на ліквідацію наслідків буревію зі зливою, який пронісся Києвом 30 серпня. Тоді повалені вітром дерева наробили багато лиха, зазначив Трубіцин. Лише на Оболоні негода пошкодила одинадцять закладів освіти. Школи та дитсадки були змушені були приймати дітей на початку навчального року зі зруйнованими парканами, харчоблоками, тіньовими навісами та ігровими майданчиками.

На останньому засіданні Київради виділили понад 18 мільйонів гривень на усунення наслідків негоди в Оболонському районі. За ці гроші відремонтують три школи та вісім дитячих садки. Депутат Київради також оприлюднив адреси, де проведуть ремонти:

— школа № 29 на вулиці Петра Калнишевського, 3а;

— школа № 9 на проспекті Маршала Рокоссовського, 5;

— школа № 16 на вулиці Вишгородська, 42/1;

— дитсадок № 663 на вулиці Героїв Дніпра, 69;

— дитсадок № 598 на вулиці Автозаводська, 47;

— дитсадок № 263 на вулиці Прирічна, 19 Б;

— дитсадок № 291 на вулиці Прирічна, 29;

— дитсадок № 533 на проспекті Оболонський, 15 В;

— дитсадок № 190 на проспекті Мінський, 10 Б;

— дитсадок № 135 на проспекті Мінський, 8 В;

— дитсадок № 685 на вулиці Приозерна, 6.

Нагадаємо, у Києві мер столиці Віталій Кличко відкрив сучасну школу. Новий енергоефективний шкільний заклад відкрили в Солом’янському районі Києва — це школа №22. Під час відкриття школи мер Києва Віталій Кличко зазначив, що це десятий європейський шкільний заклад, який відкрили у столиці протягом кількох років. Його збудували на території старого дитячого садочка. За словами мера Києва Віталія Кличка, столиця практично впоралась з чергою в дитячі садки завдяки тому, що за останні роки побудували або реконструювали 33 освітні заклади. Торік у Києві побудували або повністю реконструювали чотири дитсадки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві можна отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі дошкільної або базової середньої освіти. У Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації пояснили, що у столиці затверджено порядок видатків на дошкільну освіту у столиці, зокрема для приватних закладів за надання освітніх послуг дитині, яка проживає та зареєстрована у Києві. 

Читайте також, що у Броварах для тисячі дітей будують нову школу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися