У Києві оштрафують приватні школи за порушення карантину

Подробиці розповіли у Головному управління Держпродспоживслужби у столиці

У Києві кілька приватних закладів освіти порушують карантинні обмеження. Про це повідомили у Головному управління Держпродспоживслужби у столиці, передають "Коментарі".

Під час перевірки навчальних закладів встановили, що приватні школи продовжували допускати відвідувачів, зокрема, здобувачів освіти у свої приміщення та проводити навчальний процес у очному режимі. З початку листопада вони повинні були працювати дистанційно.

Порушниками виявилися "Новопечерська школа", ТОВ "Ліко-школа" та ТОВ "Навчально-виховальний комплекс "Мідгард". На уповноважених осіб навчальних закладів склали адміністративні протоколи. За порушення карантинних правил закладам загрожують штрафи від 34 до 170 тисяч гривень. Остаточний розмір штрафних санкцій має визначити суд. Окрім того, порушникам може загрожувати кримінальна відповідальність через порушення санітарних правил щодо запобігання розповсюдження коронавірусу.

Нагадаємо, у Київській міській державній адміністрації не допустили до роботи сімох працівників, які не зробили щеплення від коронавірусу. Повернутися до роботи відсторонені працівники зможуть або після надання COVID-сертифікатів про вакцинацію або після закінчення карантину. Серед тих, кого не допустили до роботи, четверо працюють у департаментах, інші — в апараті столичної мерії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поліція перевіряє у пасажирів громадського транспорту наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години. Порушникам карантину загрожують штрафи від 17 до 34 тисячгривень.

Читайте також: Київ перейшов до "червоної" зони карантину: повний список заборон



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися