В Ірпені дитячий садок перетворився на довгобуд (ФОТО)

Що обіцяє зробити місцева влада для вирішення проблеми

На Київщині третій рік поспіль не можуть добудувати та відкрити дитячий садок "Червона Шапочка". Як будуть вирішувати проблему розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

Недобудований дитячий садок "Червона Шапочка" Ірпінська громада отримала "у спадок" від реформи децентралізації. Навчальний заклад розташований у селі Михайлівка-Рубежівка, яке раніше було підпорядковано Києво-Святошинському району Київської області, а зараз — Ірпінській громаді. Будувати дитсадок починали у 2019 році на умовах співфінансування з обласного, районного та місцевого бюджетів.

За словами мера Ірпеня Олександра Маркушина, селищна та обласна влада свої зобов’язання виконали, а районна — ні. Після утворення Ірпінської громади цей об’єкт потребує дофінансування й гроші на добудову виділили, заявив Маркушин. Зараз тут тривають ремонтні роботи.

"Підрядник завершив утеплення та оздоблення фасаду й перейшов до внутрішніх робіт. Всередині уже потиньковано, облаштовано витяжну систему, розведено усі комунікації", — розповів мер Ірпеня.

Він повідомив, що для продовження ремонтних робіт взимку у дитсадку встановлять радіатори та запустять тепло. Відкрити дитячий садок "Червона Шапочка" планують 1 вересня 2022 року.

Нагадаємо, у Києві мер столиці Віталій Кличко відкрив сучасну школу. Новий енергоефективний шкільний заклад відкрили в Солом’янському районі Києва — це школа №22. Під час відкриття школи мер Києва Віталій Кличко зазначив, що це десятий європейський шкільний заклад, який відкрили у столиці протягом кількох років. Його збудували на території старого дитячого садочка. За словами мера Києва Віталія Кличка, столиця практично впоралась з чергою в дитячі садки завдяки тому, що за останні роки побудували або реконструювали 33 освітні заклади. Торік у Києві побудували або повністю реконструювали чотири дитсадки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві можна отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі дошкільної або базової середньої освіти. У Департаменті освіти та науки Київської міської державної адміністрації пояснили, що у столиці затверджено порядок видатків на дошкільну освіту у столиці, зокрема для приватних закладів за надання освітніх послуг дитині, яка проживає та зареєстрована у Києві. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися