На Київщині відкриють нові дитячі садки

Що відомо про навчальні заклади

В Ірпені наступного року відкриють одразу три нових дитячих садків. Про це заявив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, один з дошкільних навчальних закладів, який готують до відкриття, розташований у Михайлівці-Рубежівці. Заклад ремонтують за кошти Ірпінської громади та з державного бюджету. Відкрити цей дитсядок планують у вересні.

Ще один дитячий садок особливий тим, що найбільший в Ірпені та буде мати власний басейн. Заклад розташований на перехресті Університетської та Київської вулиць. Його планують відкрити у травні. Дошкільний заклад зможе прийняти 240 дітей.

Третій дитячий заклад на вулиці Давидчука в Ірпені відкриють після того, як перепрофілюють його з дитячої лікарні. В приміщеннях будівлі зроблять ремонт та збудують дитячі майданчики. Дитячу лікарню перенесуть до нового медичного центру, який в Ірпені також планують відкрити наступного року.

В Ірпені також планують у 2022 році розпочати будівництво ще одного дошкільного закладу. Дитячий садок на понад 300 місць з’явиться на вулиці Полтавській. Проєкт дошкільного закладу з басейном вже готовий. Стару будівлю знесуть та у травні планують розпочати будівельні роботи. Завершити зведення сучасного дитсадка мають за рік.

Нещодавно у селі Вовчик Київської області провели реконструкцію школи, а у Славутичі триває оновлення басейну. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації оголосив тендер на виконання будівельних робіт зі зведення нового дитячого садка під Києвом.

Нагадаємо, у мікрорайоні Бортничі у Дарницькому районі Києва не вистачає місць для дітей дошкільного віку у закладах освіти, тому тут планують відкрити новий дитячий садок. У Дніпровському районі столиці розширять мережу закладів дошкільної освіти, коли після капітального ремонту відкриється дитячий садочок № 454.

Окрім того, у Броварах будують нову школу, розраховану на тисячу учнів. Новий освітній заклад розташований на вулиці Симона Петлюри.

Читайте також, як отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися