У Києві розпочали будівництво урбан-парку (ФОТО)

Будівельні роботи ведуться у Голосіївському районі столиці

У Голосіївському районі Києва розпочали будівництво урбан-парку. Про це повідомили на офіційній сторінці національної програми "Велике будівництво" у Facebook, передають "Коментарі".

Нова зона для активних занять спортом та відпочинку у Києві з’явиться на території "ВДНГ". Урбан-парк лише перша частина анонсованого проєкту будівництва найбільшого в Україні спортивного комплексу. В Офісі президента України обіцяли, що урбан-парк відкриють цього літа. На його території проводитимуть зайнятття вуличними культурами, медійні заходи та різноманітні батли. Окрім того, в урбан-парку планують відкрити вуличний хаб.

Нагадаємо, у Бучі завершують будівництво Академії спорту, яку планують відкрити до Дня Незалежності України. В спортивному комплексі будуть спортивна та тренажерні зали. На території закладу також розташовані два міні-футбольних поля, баскетбольний, багатофункціональний майданчики та майданчик для занять зі strit-файту. Вартість будівництва Академії спорту становить майже 108,5 мільйонів гривень. Спортивний комплекс зможе обслуговувати 570 осіб на день.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві збудують найбільший і найсучасніший спортивний кластер України. Новий спортивний комплекс з’явиться у столиці на території "ВДНГ". Загальна площа об’єкту складає 22 гектари, половину з них планують забудувати цього року. 

Окрім того, у Києві на Мінському масиві облаштовують новий сквер і обіцяють намалювати мурал. Новий сквер почали облаштовувати у зеленій зоні між будинками Маршала Рокоссовського 2Б та 4А. У новій зоні відпочинку вже встановили нові лавки та смітники. Восени комунальники Києва висадять у сквері понад 20 хвойних і листяних дерев. Окрім того, біля нового скверу розпочали демонтаж старих гаражів.

Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку, дивіться на порталі "Коментарі". Наразі на Осокорках облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, раніше на цій території було звалище будівельного сміття.

Читайте також, як у Миронівці триває будівництво спортивно-оздоровчого комплексу

Читайте также