Великий завод у Києві виставили на аукціон для приватизації

Що відомо про об’єкт продажу та державне майно

У Києві виставили на аукціон з приватизації майновий комплекс столичного державного підприємства "Укроборонресурси". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

За даними відомства, єдиний майновий комплекс державного підприємства "Укроборонресурси" розташований у Голосіївському районі Києва на вулиці Саперно – Слобідський проїзд, 3. Аукціон з приватизації держпідприємства відбудеться сьогодні, 7 березня.

До складу заводу входять 57 об’єктів нерухомості, три автомобілі та інше майно. Стартова ціна приватизації майна державного підприємства "Укроборонресурси" становить майже 17,6 мільйони гривень. Загальна площа нерухомості — понад 22,8 тисяч квадратних метрів.

Окрім того, ДП "Укроборонресурси" належать земельні ділянки у Києві та у Стриї, щодо яких наразі тривають судові процеси. У Києві на земельній ділянці площею 950 квадратних метрів знаходяться будівлі загальною площею 420 квадратних метрів. Ще на одній земельній ділянці у столиці площею понад 1400 квадратних метрів розташовані житлова та нежитлові будівлі Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку "Либідь – 3".

Зараз Господарським судом Києва розглядається справа за позовом ДП "Укроборонресурси" до ОСББ "Либідь – 3" про звільнення частини самовільно зайнятої земельної ділянки та стягнення безпідставно збережених коштів, а ОСББ "Либідь – 3" подано позов в тому числі до ДП "Укроборонресурси" про визнання недійсним Державного акту на право постійного користування земельною ділянкою.

У місті Стрий на земельній ділянці знаходяться 81 будівля та споруди військового містечка А 2735, право власності на які зареєстровано за приватними фізичними та юридичними особами. На даний час тривають судові процеси за участю ДП "Укроборонресурси" щодо повернення 81 об’єкта нерухомості в державну власність.

Нагадаємо, у Київській області цього року планують приватизувати два десятки об’єктів, серед яких є великі підприємства і спиртовий завод. На аукціони з приватизації у 2023 році виставили три єдиних майнових комплекси, три об’єкти незавершеного будівництва та 14 об’єктів окремого майна. У Київської області виставили на продаж єдині майнові комплекси таких держпідприємств:

·       "Білоцерківський завод "Еталон";

·       "Спеціалізований центр підготовки кадрів";

·       "Український дім фарфорово-фаянсової промисловості".

Також приватизують окреме майно Червонослобідського місця провадження діяльності та  зберігання спирту ДП "Укрспирт". В Фонді держмайна наголосили, що на приватизацію виставляють те державне майно, що не входить до переліку об’єктів критичної інфраструктури та не використовується в оборонному секторі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві знову спробують приватизувати завод "Електронмаш". Цей об’єкт цікавий інвесторам тим, що включає гектари землі на Великій кільцевій у Києві. Стартова ціна приватизації майна державного підприємства "Електронмаш" становить 32,8 мільйони гривень. Це вдвічі нижче, ніж стартова ціна на аукціоні торік — понад 65,6 мільйонів гривень.

Торік в аукціоні з приватизації заводу "Електронмаш" брали участь п’ять підприємств. Від стартової ціна продажу зросла до 430 мільйонів гривень. Новий власник взяв на себе зобов’язання сплатити заборгованість підприємства у розмірі близько 34 мільйонів гривень і не звільняти працівників протягом пів року. Однак завод так і не став приватною власністю. Цього року аукціон з приватизації заводу "Електронмаш" заплановано на 17 березня.

Завод "Електронмаш" міг стати приватною власністю ще у листопаді 2021 року. Тоді під час онлайн-аукціону завод продали майже за мільярд гривень. Проблеми виникли й із приватизацією заводу "Більшовик", на який мали плани як бізнесмени, так і столична влада. 

Читайте також, що у Києві вирішили продати з аукціону конфісковані активи Януковича.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися