У Києві за копійки здають в оренду велике державне підприємство

Що відомо про об’єкт нерухомості

У Києві проведуть онлайн-аукціон з оренди приміщень великого державного підприємства. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна в столиці.

За даними відомства, загальна площа, що обліковуються на балансі державного підприємства по обслуговуванню автотранспортних засобів "Укрінтеравтосервіс" становить 462,7 квадратних метрів. Нерухомість розташована у Києві на проспекті Науки, 57. Стартова ціна на аукціоні становить 2805 грн на місяць без ПДВ. Дата аукціону — 9 березня 2023 року.

"Строк оренди — на період воєнного стану та 12 місяців після закінчення або припинення дії воєнного стану (але не більше ніж до дати переходу права власності до покупця єдиного майнового комплексу державного підприємства "Укрінтеравтосервіс")", — заявили у Фонді державного майна у Києві.

Нагадаємо, у Київській області цього року планують приватизувати два десятки об’єктів, серед яких є великі підприємства і спиртовий завод. На аукціони з приватизації у 2023 році виставили три єдиних майнових комплекси, три об’єкти незавершеного будівництва та 14 об’єктів окремого майна. У Київської області виставили на продаж єдині майнові комплекси таких держпідприємств:

·       "Білоцерківський завод "Еталон";

·       "Спеціалізований центр підготовки кадрів";

·       "Український дім фарфорово-фаянсової промисловості".

Також приватизують окреме майно Червонослобідського місця провадження діяльності та  зберігання спирту ДП "Укрспирт". В Фонді держмайна наголосили, що на приватизацію виставляють те державне майно, що не входить до переліку об’єктів критичної інфраструктури та не використовується в оборонному секторі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві знову спробують приватизувати завод "Електронмаш". Цей об’єкт цікавий інвесторам тим, що включає гектари землі на Великій кільцевій у Києві. Стартова ціна приватизації майна державного підприємства "Електронмаш" становить 32,8 мільйони гривень. Це вдвічі нижче, ніж стартова ціна на аукціоні торік — понад 65,6 мільйонів гривень.

Торік в аукціоні з приватизації заводу "Електронмаш" брали участь п’ять підприємств. Від стартової ціна продажу зросла до 430 мільйонів гривень. Новий власник взяв на себе зобов’язання сплатити заборгованість підприємства у розмірі близько 34 мільйонів гривень і не звільняти працівників протягом пів року. Однак завод так і не став приватною власністю. Цього року аукціон з приватизації заводу "Електронмаш" заплановано на 17 березня.

Завод "Електронмаш" міг стати приватною власністю ще у листопаді 2021 року. Тоді під час онлайн-аукціону завод продали майже за мільярд гривень. Проблеми виникли й із приватизацією заводу "Більшовик", на який мали плани як бізнесмени, так і столична влада. 

Окрім цього, у Києві вирішили продати з аукціону конфісковані активи Януковича.

Читайте також, що у Києві відбувся аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства "Укроборонресурси".

Джерело: https://t.me/kyiv_spfu/1437


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


KGB

11 березня 2023, 20:55

А той смердячий жид з відбитими мізками скоро й матір рідну продасть!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися