У Департаменті охорони здоров’я мерії Києва проводять обшуки

Причини пояснили у столичній прокуратурі

У Департаменті охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації (КМДА) проводять обшуки через розкрадання грошей на закупівлях ліків для онкохворих. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Правоохоронці обшукують приміщеннях Департаменту охорони здоров’я КМДА та в офіси постачальника лікарських засобів, зазначили у прокуратурі. Слідчі дії тривають в рамках відкритого кримінального провадження за фактом привласнення коштів з бюджету Києва.

За даними столичної прокуратури, у листопаді 2020 року Департамент охорони здоров’я КМДА уклав договір на поставку ліків для онкологічних хворих. Слідство вважає, що ціни на закупівлю були штучно завищені. Збитки столичного бюджету оцінюють у понад шість мільйонів гривень. У прокуратурі Києва додали, що зараз вирішується питання щодо повідомлення про підозру посадовцям Департаменту охорони здоров’я КМДА та постачальнику ліків.

Представники столичної прокуратури та поліції також прийшли з обшуками до апарату Київської міської держадміністрації. Справа стосується земельної ділянки поблизу станції метро "Сирець", де замість житлового будинку влада Києва вирішила облаштувати сквер.

Окрім того, днями в Управлінні містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської районної державної адміністрації провели обшуки. Правоохоронці шукали докази розтрати бюджетних коштів посадовцями під час капітального ремонту "Екопарку".

Раніше обшуки провели у приміщеннях комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація". У прокуратурі Києва розповіли, що в житлових будинках, де проводився капітальний ремонт під’їздів, провели огляди. Експерти встановили, що обсяги та вартість ремонтних робіт були завищені. 

Нагадаємо, у ДБР розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення коштів під час будівництва Бортницької станції аераціїУ ДБР також заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися