Прокуратура розбирається із недобудовою у Голосіївського парку

У відомстві розповіли про махінації з землею

У Києві на землю у Голосіївському парку, де будували елітну багатоповерхівку, наклали арешт. Подробиці про забудову розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними слідства, у 2017 році керівниця компанії-забудовника заради будівництва елітного житлового комплексу на незаконно орендованій землі Голосіївського парку змовилася з власниками та службовими особами групи підприємств. Земельна ділянка, де зводили багатоповерхівку, розташована на вулиці Антоновича. Її вартість оцінюють у майже 30 мільйонів гривень.

Директорка підприємства-забудовника надала до Київської міської ради фіктивні документи щодо підстав переважного права на користування земельною ділянкою у Голосіївському парку. Таким чином вони уникла процедури продажу прав оренди на землю під час земельних торгів, зазначили у столичній прокуратурі. У відомстві наголосили, що будівництво житлового комплексу на вулиці Антоновича незаконне.

Керівниці компанії забудовника оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Жінці інкримінують підроблення документів, що призвело до тяжких наслідків, та привласнення майна, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Щоб не допустити подальшого будівництва багатоповерхівки на земельну ділянку наклали арешт. У прокуратурі Києва додали, що слідчі дії тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у громади Києва намагаються відібрати "золоту" землю на межі з областю. Таку заяву зробив голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко. За його словами, обласна влада намагається змінити межі столиці України та затвердила схему планування регіону з розширенням території Київської області, зокрема меж селища Коцюбинське за рахунок Національного природного парку "Голосіївський".

Нагадаємо, на території Солом’янського та Голосіївського районів Києва створять екопарк "Совські ставки". Понад десять років у столиці точилася боротьба між забудовником та активістами навколо забудови Совських ставків. У столиці за роки боротьби за Совські ставки територія занепадає, а водойми отруєні каналізаційними джерелами. За останніми експертизами, стан Совських ставків визнали катастрофічним. 

Читайте також, що у Київській області створили вісім нових природно-заповідних зон місцевого значення на загальній площі понад 257 гектарів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися