У Києва відібрали частину території: у мерії столиці відреагували

Бучанська райрада проголосувала за зміни меж столиці

У Київській міській раді відреагували на голосування Бучанської райради, яким місцеві депутати приєднали до своєї громади територію Біличанського лісу тим самим самовільно змінив межі столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренко.

Подання на сесію Бучанської районної ради про розширення меж селища Коцюбинське, яке знаходиться в межах Києва, зробив депутат Богдан Слюсаренко — представник партії ексмера Ірпеня, забудовника Володимира Карплюка. Під час свого виступу він посилався на нову схему Київської обласної ради, щодо розширення територій області за рахунок земель Києва.

Під час засідання Київради депутатка Київської міської ради Зоя Ярош звернулася до мера Києва Віталія Кличка та секретаря міськради з проханням відреагувати на зазіхання Бучанської райради на Білічанський ліс. Вона наголосила, що землі Києва після голосування Бучанської райради тепер захоплюють юридично. Ярош нагадала, що площа Біличанського лісу складає три тисячі гектарів. Ці землі належать Національному природному парку "Голосіївський".

Секретар Київської міськради Володимир Бондаренко зазначив, що столична мерія вже офіційно зверталася до правоохоронців відносно дій Київської обласної ради. Він наголосив, що дії по захопленню території столиці незаконні та надав протокольне доручення підготувати за цим фактом звернення до правоохоронних органів.

Раніше про незаконні дії Київської обласної ради розповів мер Києва Віталій Кличко. Голова КМДА наголосив, що межі столиці затверджені та не змінювались з 1989 року, а будь-які намагання це зробити незаконні.

Нагадаємо, що на території Солом’янського та Голосіївського районів Києва з мінімальним втручанням у природний ландшафт створять екопарк "Совські ставки". Понад десять років у столиці точилася боротьба між забудовником та активістами навколо забудови Совських ставків. У столиці за роки боротьби за Совські ставки територія занепадає, а водойми отруєні каналізаційними джерелами. За останніми експертизами, стан Совських ставків визнали катастрофічним. 

Читайте також, що у Київській області створили вісім нових природно-заповідних зон місцевого значення на загальній площі понад 257 гектарів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися