У Києві вимагають мільйони гривень з підрядника будівництва метро на Виноградар

Прокуратура вимагає стягнути 183 мільйони гривень

У Києві вимагає стягнути 183 мільйони гривень з підрядника будівництва лінії метрополітену на Виноградар. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, підрядник отримав з бюджету аванс на будівництво двох станцій метро та вилочного відгалуження на дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції метро "Сирець" до житлового масиву Виноградар. Отримавши кошти, підприємство частину з них розмістив на депозит. До банку підрядник поклав понад 1,5 мільярди гривень у 2019 році та отримав з них протягом року відсотки у сумі понад 139 мільйони гривень.

У Київській міській прокуратурі наголосили, що ці гроші підрядник не мав права використовувати на інші потреби, окрім будівництва лінії метрополітену. На підприємство подали позов до суду, щоб стягнути відсотки у понад 139 мільйони гривень та 44,4 мільйони гривень відсотків за безпідставне збереження та користування бюджетними коштами.

Автомобільне сполучення на Подільському мосту планували відкрити до кінця року. Проте мер Києва Віталій Кличко назвав нову дату відкриття Подільського мосту. Очільник столиці повідомив, що автомобільне сполучення на шляхопроводі відкриють у наступному році. За його словами, один зі з’їздів з Подільського мосту буде готовий лише навесні. Перший з’їзд з Подільського мосту мають відкрити на Русанівських садах.

Нагадаємо, у Києві відкрили Respublika Park — один з найбільших торгових центрів в Європі, який знаходиться на Великій окружній дорозі. На масштаби споруди можна подивитись з висоти пташиного польоту. Торговельно-розважальний центр Respublika Park відкрився у Києві на Теремках. Його загальна площа складає 300 тисяч квадратних метрів, з яких 135 тисяч квадратних метрів призначена під оренду.

Окрім того, у Києві тривають ремонтні роботи лінії швидкісного трамвая маршруту №1. Ремонтні роботи на лінії швидкісного трамвая виконують уздовж вулиці Симиренка. Реконструкцію трамвайних колій можна подивитись з висотиДивіться також відео, як у Києві виглядає Велика окружна дорога після ремонту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київрада виділила землю під будівництво ТРЦ біля метро "Лісова"



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися