На трамвайну лінію до Дарниці витратять більше грошей, аніж на Хрещатик

Що відомо про ремонтні роботи

У Деснянському районі Києва розпочнеться реконструкція трамвайної лінії до Дарницького залізничного вокзалу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію системи закупівель Prozzoro.

Будівельні роботи з реконструкції трамвайної лінії мають провести від вулиці Милославської до Дарницького залізничного вокзалу. Зараз шукають підрядника. Вартість проєкту оцінюють у майже 760 мільйонів гривень. Замовником виконання будівельних робіт виступає комунальне підприємство "Київпастранс". Аукціон проведуть 23 березня.

Згідно з тендерною документацією, підрядник має виконати всі роботи до кінця 2023 року. За цей час заплановано прокласти інженерні мережі, демонтувати старі трамвайні колії та встановити нові, а також провести пусконалагоджувальні роботи. На ділянці реконструкції трамвайної колії до Дарницького вокзалу облаштують нові переїзди, з’являться тягова підстанція, нове дорожнє покриття з новими дорожніми знаками та розміткою. Тут проведуть повну реконструкцію колодязів і дощової каналізації. Підрядник також має облаштувати тротуари та встановити зовнішнє освітлення.

Капітальний ремонт Хрещатику проведуть у Печерському та Шевченківському районах Києва протягом двох років. Підрядника вже обрали, а роботи розпочнуть цього року. Реконструкцію центральної вулиці столиці виконають за майже 740 мільйонів гривень. Фінансувати замовлення будуть зі столичного бюджету. Які роботи заплановані на Хрещатику — читайте у нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують збудувати дорогу з житлового масиву ДВРЗ на Броварський проспект, щоб розвантажити вулицю Алма-Атинську. Вартість будівельних робіт щодо нової дороги становить майже 435 мільйонів гривень. Дивіться на відео з висоти, як виглядає ділянка, де планують розпочати роботи, — екскурсія повітрям шляхами незбудованої дороги із ДВРЗ на Броварський проспект.

Нагадаємо, у Києві розпочнуть будівництво транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі

Читайте також, що мер Києва Віталій Кличко взяв на себе персональну відповідальність за відкриття автомобільного сполучення на Подільському мосту. 

Читайте также