На Київщині знайшли псевдомінера Чорнобильської АЕС (ВІДЕО)

Подробиці розповіли у поліції

У Київській області розшукали чоловіка, який повідомив про замінування Чорнобильської атомної електростанції. Про це розповіли у Національній поліції України в регіоні, передають "Коментарі".

Анонімне повідомлення про мінування Чорнобильської АЕС надійшло на державне підприємство наприкінці квітня. Його відправили електронною поштою на адресу ДСП "ЧАЕС". Після цього на станції ввели режим аварійної небезпеки. Під час перевірки території атомної електростанції ані вибухівки, ані інших небезпечних речовин не знайшли.

Поліцейські та співробітники Служби безпеки України встановили чоловіка, який надіслав повідомлення про замінування ЧАЕС. Ним виявився мешканець міста Славутич Вишгородського району Київської області. За місцем проживання "мінера" провели обшуки. В нього вилучили ноутбук, планшет, десятки жорстких дисків до комп'ютера, флеш-накопичувачі, два мобільних телефони, а також три коробки набоїв до пістолетів.

За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності поліцейські відкрили кримінальне провадження. Псевдомінеру загрожує від двох до шести років тюрми.


Нагадаємо, у Чорнобильській зоні прикордонники постійно затримують екстремальних туристів, серед яких як іноземці, так і громадяни України. Люди намагаються незаконно потрапити до зони відчуження. Окрім того, нещодавно прикордонники разом з іншими правоохоронцями провели спільний рейд в зоні Чорнобильської АЕС.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Чорнобильській зоні тварини почуваються дуже добре, проте людям жити у зоні відчуження поки що не можна. За словами керівника Асоціації чорнобильських туристичних операторів Ярослава Ємельяненка, в зоні відчуження тварини адаптувалися до рівня радіації, але людині там жити найближчі сотні років буде неможливо. Експерт пояснив, що забруднення радіацією в Чорнобильській зоні дуже плямисте: є абсолютно чисті місця — чистіше ніж у Києві, але є й дуже забруднені.

Читайте також, що у Чорнобильській зоні розпочали дослідницькі роботи по збереженню легендарних об‘єктів, серед яких радіолокаційна станція "Дуга". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися