У Києві засуджено шпигуна російських спецслужб з Кабміну

Вирок виніс Шевченківський районний суд столиці

Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок обвинуваченому у державній зраді завідувачу відділу Секретаріату Кабінету міністрів України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

На початку цього року у Києві викрили російську агентуру, до якої входили посадовці Кабінету міністрів та Торгово-промислової палати України. Агентурна мережа російських спецслужб вела розвідувально-підривну діяльність в органах державної влади України. Для знешкодження шпигунів контррозвідники СБУ провели багатоетапну спецоперацію.

Наприкінці червня стало відомо, що спецпризначенці затримали завідувача відділу Секретаріату Кабміну і керівника однієї з дирекцій ТПП. Посадовці передавали кураторам з ФСБ інформацію про стан обороноздатності, облаштування державного кордону та персональні дані українських правоохоронців. За це їм платили від двох до 15 тисяч доларів.

За державну зраду завідувача відділу Секретаріату Кабінету міністрів України Шевченківський районний суд Києва засудив до 12 років тюрми з конфіскацією всього майна. Щодо іншого посадовця-шпигуна інформації про вирок суду поки що немає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що арештовані гроші "Всеукраїнського банку розвитку", власником 100% акцій якого був старший син колишнього президента Віктора Януковича Олександр, скерували на потреби Збройних Сил України. На спеціальний рахунок Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України перерахували 304 мільйона гривень

Нагадаємо, у Києві співробітники української контррозвідки викрили працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України у співпраці з російськими спецслужбами. Шпигун мав встановити прослуховування у стінах парламенту. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві націоналізували майно та активи екснардепа на 600 мільйонів гривень

Читайте также