У Києві викрили схему рейдерського захоплення десятків підприємств

Стали відомі подробиці кримінальної справи

У Києві викрили злочинну схему заволодіння активами майже трьох десятків підприємств. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними правоохоронців, схему рейдерського захоплення організував 41-річний киянин. В нього також було вісім спільників. На підставі підроблених документів вони намагалися переоформити корпоративні права на підконтрольних людей для подальшого продажу третім особам.

В Національній поліції додали, що успішна реалізація плану дозволила б рейдерам привласнити та в подальшому розпоряджатися майже 17 мільйонами гривень сумарного капіталу 28 підприємств. Окрім того, в їхніх руках опинилися б ще й 45 земельних ділянок та 122 об’єкти нерухомості, що належать цим підприємствам.

Усіх учасників схеми затримали під час спецоперації під час переоформлення права власності на підставних осіб. Затриманим повідомили про підозру у підробленні документів, печаток, штампів та бланків. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Учасника схеми захоплення підприємств загрожує до п'яти років тюрми. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична митниця передала українським військовим понад 16,5 тон конфіскованих засобів гігієни. Зубні пасти та щітки, шампуні, а також пральний порошок та мило ввезли в Україну до початку повномасштабного вторгнення російських військ та розмістили на митному складі Київської митниці. Після російського вторгнення через заборону митного оформлення товарів, які належать резидентам Росії, власник вантажу намагався передати право власності на свій товар компанії з іншої країни. Стосовно російського бізнесмена зараз у Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, а належні йому засоби гігієни вилучили. 

Нагадаємо, у Києві через збитки на оренді ринку "Рибалка" керівники Департаменту комунальної власності столиці постануть перед судом. Шевченківська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальні акти відносно директора Департаменту комунальної власності Києва та його першого заступника за фактом службової недбалості.

Читайте також, що у Києві затримали учасників масштабної схеми виготовлення та розповсюдження фальсифікованих ліків.

Читайте также