У Києві посадовця підозрюють у розтраті мільйонів на розчищенні струмка (ФОТО)

Що розповіли про кримінальну справу у прокуратурі

У Києві під час розслідування розтрати мільйонів гривень на розчищенні струмка Вершинка у 2021 році провели обшуки на комунальному підприємстві "Плесо", а зараз експосадовця підозрюють у розтраті мільйонів. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Два роки тому правоохоронці проводили слідчі дії у приміщенні КП "Плесо". Ця установа відповідає за екологічний стан водойм та земель у Києві та підпорядковується Управлінню екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської державної адміністрації.

За даними слідства, комунальне підприємство "Плесо" провело тендер на розчищення струмка Вершинка в Солом’янському районі Києва. Підрядник мав почати роботи на початку грудня 2020 року та виконати їх до 1 січня 2021 року. Підприємству сплатили за майже п’ять мільйонів гривень. Берег струмка Вершинка, який є правою притокою річки Либідь, та прилеглу територію оглянули експерти та встановили, що ніяких робіт із благоустрою тут не проводили.

"По завершенню реставрації та ремонту підозрюваний, який на той час обіймав посаду заступника генерального директора КП, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт. Водночас відомості щодо обсягів виконаних робіт не відповідали дійсності. За висновками судової будівельно-технічної та економічної експертиз через завищення вартості виконаних робіт столичному бюджету завдано збитки на понад два мільйони гривень", — йдеться в заяві Київської міської прокуратури.

Повідомлено про підозру у вчиненні службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, колишньому заступнику генерального директора КП "Плесо". У 2021 році під час обшуку на комунальному підприємстві "Плесо" вилучили копії актів виконаних робіт з розчищення струмка Вершинка. Правоохоронці знайшли підроблену ухвалу про виїмку необхідних слідству документів. У прокуратурі Києва стверджують, що столичні комунальники приховували цей документ. 

Нагадаємо, у Києві на благоустрій навколо озера Вербне планують витратити мільйони гривень. Замовником робіт виступає комунальне підприємство "Плесо". Розпорядження "Про іхтологічно-ботанічний ландшафтний заказник місцевого значення "Озеро Вербне" нещодавно підписано начальником Київської міської військової адміністрації Сергієм Попко. Водойма розташована в Оболонському районі столиці. На благоустрій території планують виділити 10,4 мільйонів гривень. Деякі кияни такою витратою бюджетних коштів під час війни обурені. Заказник "Озеро Вербне" знаходиться між проспектом Бандери та вулицею Приозерною. Площа заповідної зони становить 31 гектар. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця. Справу розглядали у Господарському апеляційному суді. Планували забудувати частину водойми. Суд визнав наявність території озера разом із берегом площею 20 гектарів в руках забудовників (Мрія-Інвест) під забудову незаконним і повернув її громаді Києва. Подробиці справи — за посиланням.

Дивіться також фото, як у Києві розчистили берег річки Либідь та дно озера "Райдуга".

Читайте також, що у Києві з днища річки Либідь вивезли сотні тон сміття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися