Керівника апарату Київської міської військової адміністрації відсторонили від посади

Що відомо про кримінальну справу щодо посадовця

Суд відсторонив від посади керівника апарату Київської міської військової адміністрації Дмитра Загуменного, викритого на сприянні в ухиленні від військової служби. Про кримінальну справу розповіли у Державному бюро розслідувань, передають "Коментарі".

За даними відомства, Печерський районний суд Києва відсторонив від посади до 1 лютого 2024 року керівника апарату Київської міської військової адміністрації Дмитра Загуменного. Посадовця викрили на сприянні столичним депутатам в ухиленні від несення військової служби.

"Посадовець сприяв оформленню липового "відрядження" трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників. Незаконному перебуванню у КМВА також сприяв командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією. Фігуранти впродовж майже року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення із частини", — заявили у Державному бюро розслідувань.

У серпні 2023 року усім чотирьом було повідомлено про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою. Загуменному повідомили про підозру за цими ж статтями 22 грудня. Санкція статей передбачає покарання у вигляді до 10 років тюрми. Керівник апарату Київської міської військової адміністрації звинувачення відкидає та заперечує, що йому повідомляли про підозру.

Нагадаємо, у Києві судитимуть ексзаступника міністра оборони, який під час закупівлі продуктів для Збройних сил України завдав державі збитків державі на майже 12 мільйонів гривень. Його подільник — екскерівник департаменту Державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України вже отримав вирок суду. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. 

Дивіться відео, як групу серійних крадіїв затримали у Києві.

Читайте також, що у Києві алкогольного магната підозрюють у фінансуванні російських окупантів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


т іна

31 грудня 2023, 14:06

шо значить відсторонив. а далі що.... коли ця безнаказанність закінчиться

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися