Інші міста на це дивляться: Кличко розповів про політичний тиск

Мер Києва прокоментував численні обшуки

Політичні відносини з центральною владою не повинні шкодити розвитку міст. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи численні обшуки протягом минулого року на комунальних підприємствах столиці.

"Відносини — відносинами, але вкрай важливо, щоб ці відносини не відбилися на життєдіяльності нашого міста та взагалі країни. Це не перебільшення. Адже Київ — це зразок, це приклад для інших міст, селищ. Перетворення починаються зі столиці — реформи, інвестиції. У цьому напрямі Київ показує приклад для всієї країни", — сказав Кличко.

За його словами, усі обшуки засновані виключно на політичних мотивах центральної влади.

"Я переконаний, що усі ці напади пов’язані виключно політично, політичне підґрунтя є. Ці численні обшуки, підозри й так далі — вони не мають ніякого продовження, не мають ніякого підґрунтя та немає сумніві ні у кого, що вони політично вмотивовані", — заявив мер Києва.

У столичної влади є усі необхідні документи, які доводять безпідставність обшуків, проведених силовиками, зазначив Київський міський голова. Зараз обшуків поменшало, адже перспектив щось довести немає, а люди вже не вірять, що обшуки проводять без політичних мотивів, зазначив Кличко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та його партія "Слуга народу" намагаються отримати владу у Києві через розділення повноважень мера столиці та голови КМДА, ухваливши відповідний законопроєкт. Документ не вдалося ухвалити торік, його розгляд у Верховній Раді перенесли. Скандальний проєкт закону про столицю Кличко вважає незаконним.

Міський голова Києва зазначив, що навіть президент США не має влади та контролю над мером Вашингтона. Кличко вкотре порівняв Зеленського з Наполеоном, а Київ — із ПарижемКрім того, мер столиці розповів, чому минулий рік був для Києва непростим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Києва переїхали жити сотні тисяч людей, тому що у столиці найкращий рівень життя, немає безробіття, а навпаки — є потреба у робочій силі.

Читайте також, Кличко назвав умови, за яких піде у президенти України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Николай

6 січня 2022, 18:00

На него надо было ещё три года назад открыть уголовные дела. А то уже зажрался.

Ната

6 січня 2022, 17:28

Кличко пусть интересы Киевлян начнёт защищать, а не интересы застройщиков. А, то рассказывает про какое-то давление. Из-за хаотичной застройки его уже ненавидят жители Киева. Люди просят защиты от жадных застройщиков, а в ответ тишина. Жители Минского массива даже петицию подписали о помощи, а он стоит на страже застройщика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися