Нідерланди евакуюють дипломатів з Києва до Львова

Зі столиці переводять ще одне дипломатичне представництво

Працівників Посольства Нідерландів у Києві на тлі загрози вторгнення Росії переводять на роботу до Львова. Відповідне рішення ухвалило та оприлюднило Міністерство закордонних справ Королівства Нідерланди, передають "Коментарі".

За даними МЗС Нідерландів, евакуація дипломатичних представників з української столиці пов'язано із погіршенням безпекової ситуації в Україні.

"З міркувань безпеки сьогодні було ухвалено рішення тимчасово перенести діяльність посольства у Києві на голландський майданчик у Львові", заявили в Міністерстві закордонних справ Нідерландів.

Це не перша країна, яка евакуює своїх дипломатів з Києва. Одними з першими зі столиці до Львова поїхали працівники Посольства США в Україні. До Львова своїх дипломатів також перевели посольства Австралії, Канади та Великої Британії, а також представництва НАТО та ЦРУ. Окрім того, замість Дніпра Генеральне консульство Німеччини тимчасово працюватиме у Львові.

Низка країн Євросоюзу також рекомендує своїм громадянам не відвідувати Україну та скоріше повернутися з України додому. Окрім того, низка європейських авіакомпаній на тлі зростаючих військових загроз скасували авіарейси до Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розпочинає продаж квитків з Києва на напрямки, від яких тимчасово відмовився авіаперевізник Lufthansa. Зокрема, "МАУ" виконуватиме рейси до Мюнхена та Женеви.

Нагадаємо, лоукостер Wizz Air переніс дату відновлення низки авіарейсів з України. Зміни торкнулися рейсів із Києва, Львова, Харкова й Одеси. Зокрема, змінилася дата старту нових рейсів із Києва в Зальцбург, Болонью, Катанью та Порту, а відновлення авіарейсу зі столиці України в Неаполь відклали до травня.

Тим часом у Києві на тлі військової загрози з боку Росії зріс попит на зброю. Мешканці столиці масово звертаються до лікарів, щоб отримати медичні довідки для отримання дозволу на придбання зброї. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, коли Чорнобильську зону відкриють для туристів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися