"Бамбук у серці": у Києві відкриють виставку китайського живопису

Музей Ханенків покаже твори сучасних художниць

У Києві Музей Ханенкiв готує до відкриття експозицію китайського живопису та каліграфії під назвою "Бамбук у серці". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

На виставці покажуть роботи сучасних художниць — Ксенії Ван, Стелли Недбаєвської та Чи Шаотін. Понад тисячу років тому китайський художник Вень Тон сказав: "Перш ніж малювати бамбук, слід мати його цілісний образ у серці. Тоді думка і рух будуть єдиним цілим, і картина передасть дух бамбука".

Організатори експозиції запевняють, що образи для змалювання авторки картин обирали з такою ж любов’ю і зосередженістю, як це робив Вень Тон. Вони працюють у традиційних китайських жанрах і техніках. Це живопис у стилях "старанний пензель" і "опис ідеї", а також каліграфія на папері та кам’яних печатках. Всі три авторки зараз мешкають в Україні, але навчаються у носіїв традиції в Китаї та поза його межами. Виставка відкриється у Музеї Ханенків у середу, 1 грудня, о 17:00. Відвідувачів пускатимуть на експозицію за запрошеннями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують виділити землю Національному музею імені Богдана та Варвари Ханенків для створення міжнародного мистецького простору. Рішення про надання земельної ділянки музею Ханенків ухвалили на засіданні профільної комісії Київської міськради. Культурний заклад зможе отримати землю після того, як у Київській міській раді підтримають рішення профільної комісії.

Нагадаємо, у Києві забудовники намагаються знищити черговий об’єкт культурної спадщини столиці. Так, днями на території маєтку Баккалинського, що розташований на вулиці Іллєнка, 30 у Шевченківському районі столиці, були помічені будівельники. Це може означати, що будівлю готують до знесення.

Тим часом на Контрактовій площі у Києві розпочався масштабний проєкт відновлення Гостиного двору, який був побудований у 1809 році. Споруду реставрують з урахуванням потреб сучасності. Архітектори, реставратори, урбаністи, історики, громадськість і представники влади розроблять покрокову Дорожню карту реставрації та розвитку Гостиного двору.

Читайте також, що у Києві зайнялися зруйнованими будівлями у парку "Нивки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися